Espadaler

El conseller Espadaler presideix l'acte de celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Metropolitana Barcelona

query_builder   16 abril 2014 20:51

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler presideix l'acte de celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Metropolitana Barcelona

FOTO
· A l’acte, celebrat al Palau de Congressos, s’hi han lliurat 445 felicitacions
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquesta tarda l’acte institucional del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Metropolitana Barcelona, que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Barcelona.
 
Espadaler ha agraït la feina que fan els Mossos d’Esquadra els 365 dies de l’any i ha remarcat la voluntat de seguir-la fent en col·laboració amb les institucions, la Judicatura i la Fiscalia. El conseller ha subratllat que estem sotmesos a una pressió ambiental important: “Serem exigents, però demanen a la societat que se’ns respecti, compte amb deslegitimar les institucions, compte amb deslegitimar la policia, perquè això no ajuda a crear una societat més forta”. En aquest sentit, Espadaler ha dit que dóna confiança “més que mai” als Mossos, “un cos autoexigent envers ell mateix”.
 
Per la seva banda, el comissari Joan Carles Molinero, cap de la RPMB, ha destacat “l’excel.lent tasca professional dels mossos a Barcelona, que ha permès reduir durant quatre anys consecutius els fets delictius a la ciutat”. I ha fet incís en que “durant el primer trimestre del 2014 seguim amb unes dades satisfactòries, amb un descens de l’1.85% dels fets delictius”.
 
El conseller ha estat acompanyat del comissari cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; el director general de la Policia, Manel Prat; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn; el comissari cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, David Piqué; el comissari cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, Ferran López; l’intendent cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Carles Reyner; l’intendent sotscap de la RPMB, Joan Portals; l’intendent coordinador regional de Seguretat Ciutadana de la RPMB, Lluís Estapé, i l’intendent cap de la comissaria de Sants-Montjuïc, Ramon Tomàs. També hi ha assistit representants del cos Consular acreditat a Barcelona.
 
De les 445 felicitacions que s’hi han lliurat, 419 han destacat actuacions meritòries de membres del cos de Mossos d’Esquadra i 4 han reconegut la feina de personal d’administració de la RPMB. A més, s’ha volgut reconèixer la tasca desenvolupa per 5 agents Guàrdia Urbana de Barcelona, 6 efectius de Vigilància Duanera i 11 ciutadans, en agraïment per la seva contribució a la millora de la seguretat pública i la seva col·laboració amb els Mossos d’Esquadra.
 
De les felicitacions destaquen aquelles que suposen un reconeixement a la tenacitat i la perseverança dels mossos en el desenvolupament de la seva feina, així com aquelles en que aquests anteposen la seguretat dels altres per sobre de la pròpia. 
 
Al vestíbul del Palau de Congressos els assistents han pogut visitar una exposició de documents i objectes històrics organitzada pel Servei Històric del cos de Mossos d’Esquadra. També s’ha exposat una mostra de tots aquells llibres que han estat escrits per membres del cos i s’ha instal·lat  un punt de venda del calendari solidari que el cos de Mossos d’Esquadra ha fet amb la col·laboració de l’AFANOC. En un dels moments més emotius de la gala, els menors protagonistes del calendari han rebut una gorra de mossos de mans de les diferents unitats del cos que els acompanyaven en les fotos del calendari.
 
Durant la cerimònia s’han donat els III Premi de relat breu Ramon Martí  “paraules amb valor”. Els guardonats han estat:
 
·        Miriam-Noemí Baños Esparrech, del Servei d’Assessorament Jurídic de la RPMB ha guanyat el certament amb el relat “No marxis mai de l meu costat”.
·        Joan Carles Elvira Villagra, agent de l’ORC de la comissaria d’Igualada ha quedat en segon lloc amb el relat “36 anys”
·        Sebastià Rubia Vargas, Inspector de la Unitat Regional de Reacció i Dispositius de la RPMB ha estat el tercer amb “la maleta”.
 
Tots ells han estat guardonats amb una escultura rèplica exacte del barret de copa de la uniformitat del servei de Gala del cos de Mossos d’Esquadra, obra del mosso Marc Mora.
 
El doctor Josep Sánchez de Toledo, responsable d’oncologia i Hematologia Pediàtrica de la Ciutat Sanitària i Universitària Vall d’Hebron, ha estat l’encarregat de fer un dels parlaments de l’acte. El doctor Sánchez, que va ser nomenat català de l’any 2013, és pioner en els transplantaments de moll de l’ós a nens amb leucèmia.
 
L’agent Robert Tevar, que ha fet l’acompanyament al piano, ha conclòs amb l’Himne Nacional de Catalunya la cerimònia, que ha estat un reconeixement i homenatge vers la tasca diària dels mossos i una mostra de gratitud als altres cossos policials i membres de la societat civil que contribueixen a la millora de la seguretat pública a Barcelona.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined