L'SMC farà l'assessorament meteorològic al Barcelona Open Banc Sabadell, Trofeu Conde de Godó

query_builder   17 abril 2014 17:31

event_note Nota de premsa

L'SMC farà l'assessorament meteorològic al Barcelona Open Banc Sabadell, Trofeu Conde de Godó

 
·         El Barcelona Open Banc Sabadell, Trofeu Conde de Godó comptarà per primera vegada amb una estació meteorològica amb dades en temps real
 
·         El Servei Meteorològic de Catalunya oferirà informació sobre el pronòstic meteorològic i l’estat del temps present
 
Des del proper dissabte 19 fins el 27 d’abril es celebra el 62è Barcelona Open Banc Sabadell, Trofeu Conde de Godó .
 
El torneig, considerat un dels esdeveniments esportius més importants que es celebren, s’ha convertit en un emblema per a la ciutat de Barcelona i una de les cites socials de major importància.
 
Per primer cop als seus 62 anys d’història, el Barcelona Open Banc Sabadell, Trofeu Conde de Godó comptarà amb una estació meteorològica a les instal·lacions del Reial Club Tennis Barcelona. Aquesta novetat arriba després de l’acord signat entre el torneig i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que amb la seva voluntat de servei i presència en tots els àmbits de la societat proporcionarà l’assessorament meteorològic durant els dies de competició.
 
L’acord entre el Barcelona Open Banc Sabadell, Trofeu Conde de Godó i l’SMC consistirà en oferir informació meteorològica a diferents nivells i en formats diversos amb l’objectiu de donar un servei de màxima qualitat. La direcció del torneig, i atenent al prestigi de l’esdeveniment, volia comptar amb una informació de primer nivell davant la sensible relació de les activitats esportives a l’aire lliure i les condicions meteorològiques.
 
La principal novetat d’aquest acord serà la instal·lació d’una petita estació meteorològica integrada de petit format. Aquesta eina de gran precisió proporcionada per l’SMC, funciona de forma autònoma i permetrà visualitzar les dades a temps real mitjançant una pantalla de gran format.
 
Aquest acord també inclou el pronòstic en format vídeo que cada dia durant el torneig realitzarà en exclusiva l’Equip de Predicció i Vigilància de Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest resumirà les condicions meteorològiques i el pronòstic específic per a la seu del torneig. Tindrà una durada d’un minut i mig i s’emetrà a través de la pantalla gegant situada al Fan Corner, el carrer comercial del Barcelona Open Banc Sabadell.
 
També es publicarà el pronòstic específic realitzat pels experts de l’SMC en format gràfic al periòdic oficial de la competició, el “Diario del Torneo”, que es reparteix de forma gratuita de dilluns 21 a diumenge 27.
 
A tota aquesta bateria d’informació cal sumar-hi la que ja des de l’abril del passat any apareix al web del Reial Club Tennis Barcelona. Aquesta consisteix en el pronòstic meteorològic a 7 vista mitjançant PRESCAT (Predicció Estadística per conjunts a CATalunya) i el pronòstic  meteorològic a 48 hores amb dades hora a hora.
 
L’SMC posa també a disposició de l’organització un número de telèfon d’accés directe a la Sala de Predicció i Vigilància per si es necessita assessorament expert per prendre decisions crítiques. Això pot ser especialment útil en cas de temps sever o de condicions meteorològiques imprevistes.
 
També es podrà seguir tota la informació a través de les xarxes socials d’ambdues organitzacions:
 
facebook.com/meteocat i @meteocat
facebook.com/barcelonaopenbancsabadell i @bcnopenbs
 
17 d’abril de 2014
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined