Balanç de les incidències més destacades de la segona fase de l'operació sortida de la Setmana Santa 2014

Des d'ahir dijous a les 15.00 h fins a les 15.00 h d'avui divendres, han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 395.509 vehicles, un 1,41% més dels vehicles previstos

query_builder   18 abril 2014 16:18

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències més destacades de la segona fase de l'operació sortida de la Setmana Santa 2014

Des d'ahir dijous a les 15.00 h fins a les 15.00 h d'avui divendres, han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 395.509 vehicles, un 1,41% més dels vehicles previstos

Els problemes circulatoris més destacats d’aquest matí s’han localitzat a l’AP-7 entre Santa Perpètua de Mogoda i Llinars del Vallès i entre Sant Celoni i Maçanet de la Selva en sentit nord
 
L’SCT demana als conductors màxima prudència al volant davant l’elevada mobilitat que hi haurà durant el retorn, diumenge  a la tarda, i al llarg de tot el dilluns
 
Des de l’inici d’aquest període festiu, el passat divendres 11 d’abril, hi ha hagut 2 accidents mortals amb 2 morts a la xarxa viària interurbana catalana
Des d’ahir dijous a les 15.00 h fins a les 15.00 h d’avui divendres, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 395.509 vehicles, el que representa un 1,41% per sobre de la previsió (390.000 vehicles). La xifra de sortida de la segona fase d’enguany és superior a la de l’any passat atès que van sortir 382.945  vehicles. En concret, l’increment respecte del 2013 és del 3,28 %.
 
Les principals incidències viàries d’aquest matí s’han localitzat a l’AP-7 on hi ha hagut fins a 20 km de trànsit lent i retencions en el tram comprès entre Santa Perpètua de Mogoda i Llinars del Vallès. En aquesta mateixa via s’han registrat uns 15 km d’aturades des de Sant Celoni a Maçanet de la Selva per enllaçar amb la sortida de Vidreres; 10 km de cues entre Roda de Berà i Altafulla en sentit sud i 4 km de retencions al Papiol en direcció Martorell.
 
Per accedir a zones costaneres hi ha hagut aturades de 7 km a la C-65 a Llagostera en direcció Platja d’Aro;  5 km a la N-340 al Vendrell per anar cap a Tarragona;  6,5 km a la C-31 a Viladecans en sentit Castelldefels;  6,5 km a la C-32 a Sitges en direcció Tarragona (s’ha regulat el trànsit al túnel); 3 km a Argentona en sentit nord i 2,5 km a Palafolls en direcció Blanes i la carretera GI-600. La C-31 al seu pas per Santa Cristina d’Aro ha registrat cues d’1 km per anar cap a Platja d’Aro.
 
D’altra banda, convé destacar un accident que ha tingut lloc a la N-340 a Vallirana cap a les 10.40 h. En el sinistre s’hi han vist implicats dos turismes que han col·lidit frontalment. La topada ha fet 1 ferit menys greu i 4 ferits lleus, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La via ha estat tallada en els dos sentits de la marxa fins a les 12.08 h, tot i que el trànsit s’ha desviat pel voral de la carretera. Cap a les 12.08 h, la circulació s’ha restablert però a les 12.56 h, el trànsit s’ha tornat a tallar per fer tasques de neteja a la calçada. Hi ha hagut 1 km de retencions en ambdós sentits.
 
Al llarg d’aquest matí per facilitar l’operació sortida, s'ha anul·lat el carril lent en sentit nord de la C-16 entre Berga i Cercs i a la GI-662 a Castell-Platja d'Aro s'ha invertit la prioritat a les rotondes per facilitar la mobilitat d’accés a les zones de platges. A més, entre les 09.00 i les 15.00 h el carril bus-VAO de la C-58 ha estat obert a tos els vehicles (excepte camions de 7,5 o més tones), independentment del nombre d’ocupants en sentit Ripollet. Aquestes mesures especials també es van disposar ahir dijous.
 
Ahir dijous a la tarda, hi va haver 2 km d’aturades a la N-340 al Vendrell en sentit Tarragona A més, un vehicle incendiat a l’AP-7 a la Roca del Vallès va provocar 4 km d’aturades en direcció Girona i un sinistre lleu a la C-31 a Palamós va causar el tall de la via en direcció Palafrugell i circulació amb pas alternatiu.
 
Durant la tarda del diumenge 20 d’abril i tot el dilluns 21 d’abril, en aquesta segona fase de la Setmana Santa, es desenvoluparà l’operació retorn. Es preveu que uns 600.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva l’àrea d’influència. Davant la previsió de complicacions viàries destacades per l’elevat volum de trànsit, l’SCT demana als conductors que extremin la prudència i no abaixin la guàrdia al volant, tant en viatges llargs per vies principals com en trajectes curts en vies conegudes. Cal tenir present que els desplaçaments locals poden ser tant o més perillosos que els moviments de llarg recorregut.
 
Pel que fa a la sinistralitat, des d’ahir  dijous a les 15.00 h fins a avui a les 15.00 h en què s’ha desenvolupat la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa, no hi ha hagut cap accident mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat  11 d’abril les 15.00 h, han mort dues persones en dos accidents mortals de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes. El primer sinistre mortal va succeir dissabte, 12 d’abril, cap a les 19.30 h, a la C-12 a Balaguer (Noguera), on un turisme i una motocicleta van col·lidir frontalment. Com a conseqüència de la topada, va morir el conductor de la motocicleta, un home de 26 anys i veí de Lleida.
 
Diumenge, 13 d’abril, cap a les 16.34 h, un altre motorista va morir a la GI-603 a l’altura d’Espolla (Alt Empordà), també a causa d’un xoc frontal entre un turisme i una moto. La víctima mortal era un home de 46 anys de nacionalitat francesa.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 68

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined