La directora territorial del Departament a Girona, Montserrat Roura, li ha entregat la medalla
La directora territorial de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, ha lliurat aquesta tarda a Lloret de Mar la Medalla Centenària del Departament al senyor Sebastian Rodríguez Daluz. A l’acte, que s’ha celebrat al domicili de l’homenatjat, també hi han assistit amics i familiars; l’alcalde de Lloret, Romà Codina; la regidora de l’Àrea de Serveis a la Persona, Idoia Saracibar; i la coordinadora del Casal Municipal de la Gent Gran, Margarita Rodríguez.
 
Sebastian Rodríguez va néixer el 8 d’abril de 1914 a Paymogo (Huelva), tot i que fa gairebé 60 anys que viu a Catalunya, sempre a Lloret de Mar. Va cursar els estudis bàsics i abans d’emigrar s’havia dedicat a les feines del camp. Un cop aquí va treballar al sector de la construcció, en concret com a paleta. El senyor Rodríguez és vidu i té tres fills i tres nets. Actualment conviu amb una filla.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.