• Rigau també ha destacat que la renda de la unitat familiar serà clau per a rebre beques menjador el curs vinent i que comptarà fins a 60 punts
  • La consellera d’Ensenyament ho ha dit aquest matí en seu parlamentària
La consellera Irene Rigau, en sessió de control parlamentària
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que l’estratègia del Govern per potenciar l’escola inclusiva ha estat la de “mantenir i d’incrementar els serveis de suport i no aplicar el reial decret del PP, de Wert, que diu que no podem substituir els mestres en educació especial fins als 15 dies, i nosaltres ho fem des del primer dia”. Irene Rigau també ha destacat que la renda de la unitat familiar serà clau a tot Catalunya per a rebre beques menjador el curs vinent.  La consellera d’Ensenyament així ho ha explicat en seu parlamentària en el torn de preguntes del Govern.
 
Així, la titular d’Ensenyament ha remarcat, sobre l’escola inclusiva, que “és precisament en aquest àmbit on no hi ha hagut cap retallada” i ha explicat que hi ha hagut “més suport i més detecció” i que el que es fa “és singularitzar cada any els recursos perquè cada any varien”. En aquest sentit, ha assenyalat que els recursos “estan a la mateixa xifra pràcticament que el curs anterior, i que es fa una primera xifra i desprès s’ajusta a les necessitats”.
 
Irene Rigau ha dit a la diputada del PP Maria José García Cuevas que “miri vostè primer la biga abans de veure de la palla a l’ull de l’altre”, en relació a la normativa de les substitucions proposada pel seu partit. Rigau, durant la seva resposta, també ha recordat que “cada centre, si té una línia, té un mestre de suport, i si en té dos, té dos mestres, i tres en el cas de tres línies”, organització que s’ha mantingut els darrers anys. Ha afegit que aquests mestres tenen el suport d’educadors, auxiliars i vetlladors, i que “aquest suport a la inclusió ens ha permès tenir més alumnes a la ordinària, menys en els específics”.
 
La consellera d’Ensenyament ha remarcat que la renda de la unitat familiar serà clau a tot Catalunya per a rebre beques menjador el curs vinent. Tal com ja va anunciar recentment, els consells comarcals i el Departament d’Ensenyament han acordat uns criteris homogenis per a la convocatòria de beques menjador per al curs vinent. Així la renda de la unitat familiar comptarà fins a 60 punts, la valoració de les situacions de la unitat familiar pesaran fins a 15 punts i la resta, els 25 punts s’obtindran previ informe de serveis socials si el risc social és normal o greu.
 
La consellera ha valorat que es tracta d’un “canvi de paradigma” i hem passat del “suport a la conciliació familiar” a la “lluita contra la pobresa”, fet que ha comportat que s’hagi donat el 100% del cost de la beca menjador a uns 3.000 alumnes. La consellera ha recordat que aquest és el tercer any consecutiu que el Govern català incrementa la partida de beques menjador  i que, en aquest darrer any, gràcies a un acord parlamentari, s’ha pogut arribar a 7.400 alumnes que no rebien suport per al menjador escolar.
 
24 d’abril de 2014