El director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, ha donat a conèixer aquesta tarda el nou equipament a les entitats locals  
El Departament de Benestar Social i Família té previst obrir el nou Casal Cívic d’Alcanar la setmana del 5 de maig, incorporant-lo així a la xarxa de 240 equipaments -entre casals cívics, casals de gent gran o hotels d’entitats- que gestiona la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. Així ho comunicat aquesta tarda el director general Ramon Terrassa als representants de 64 entitats locals durant una visita a les instal·lacions.
 
Durant la trobada Ramon Terrassa, que ha estat acompanyat per la directora territorial de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid; ha avançat com funcionarà el nou equipament. Es tracta d’un servei públic obert a tothom que té per objectiu principal vertebrar la comunitat, tot afavorint la cohesió social i el sentiment de pertinença al país, així com la transmissió de valors cívics que permetin la millora de la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant una sèrie de serveis i recursos al seu abast.
 
Els casals cívics de la Generalitat són instruments per a la dinamització cívicocomunitària i la participació social, pensats per públics multigeneracionals i intergeneracionals. Ofereixen activitats per fomentar les aficions, ampliar coneixements, relacionar-se o per involucrar-se en un projecte comú. També permeten la cessió d’espais a les entitats de l’entorn per a la celebració d’actes o reunions, potenciant el treball en xarxa. En alguns casos, també es dóna suport a les seves tasques de gestió.
 
El Casal Cívic d’Alcanar disposa d’una sala principal i polivalent de més de 300 metres quadrats, a més a més de recepció, un punt de trobada, aules tallers, aula de noves tecnologies, un gimnàs, despatxos per al personal i per a les entitats que necessitin treball intern, sales de reunions i magatzems. L’horari d’obertura serà de dilluns a divendres de 9 a 13.30 hores i de 15 a 21 hores. Els diumenges de 15 a 21 hores. El cost d’inversió per part del Departament de Benestar Social i Família ha superat el dos milions d’euros.