foto
Signatuira PLSV Arenys
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) d’Arenys de Mar (Maresme), juntament amb l’alcalde  de la localitat, Estanislau Fors. Durant l’acte, Isern ha destacat que “aquest Pla té l’objectiu de millorar la seguretat viària del municipi amb un cost baix i una efectivitat alta”, i ha afegit que “sobretot se centra en l’entorn periurbà i les zones de risc pels col·lectius vulnerables com els vianants i motoristes”.
 
Amb l’aplicació del PLSV a Arenys de Mar, un municipi amb més de 15.000 habitants, es pretén mantenir la reducció de la sinistralitat viària urbana, que entre el 2010 i el 2013 va baixar un 12%. A més, aquesta localitat del Maresme se situa, amb 1,9, per sota de la mitjana catalana d’accidents de trànsit amb víctimes per 1.000 habitants, que és un 2,1.
 
Els objectius del Pla se centraran en actuacions en els entorns i aspectes concentradors d’accidents, com l’augment del 18% registrat en els atropellaments. També s’aplicaran mesures correctores i preventives generalitzades a tot el municipi, aplicant bones pràctiques en seguretat viària
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local l’SCT realitza aquest plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Fins a l'any 2013 s'han elaborat un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.