• Fins a les 20.00 h d’avui diumenge, s’ha registrat un accident  mortal, amb un mort, un ferit greu, un ferit menys greu i dos ferits molt lleus al conjunt de carreteres i autopistes catalanes
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que hi ha hagut un accident mortal a la xarxa viària interurbana en el que portem de cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 25 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 27 d’abril.
 
L’accident ha succeït aquest matí de diumenge, cap a les 11.54 h. Per causes que encara s’estan investigant, dos turismes han col·lidit al quilòmetre 65 de la C-35 a Sant Feliu de Buixalleu (Selva) en sentit Girona i, de retruc, un tercer turisme ha sortit de la via. Com a conseqüència de l’accident, hi ha hagut una persona morta, el conductor d’un dels vehicles. Es tracta de Jaume E.G., de 83 anys, nacionalitat espanyola i veí d’Arbúcies. A banda d’això, també hi ha hagut quatre persones més afectades. D’una banda, una persona ha resultat ferida greu i una altra ferida menys greu i els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) les han traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona en helicòpter i en ambulància respectivament. Es tracta de la passatgera davantera del vehicle on ha mort el conductor i del conductor d’un altre vehicle. D’altra banda, en el mateix accident, dues persones més han resultat ferides molt lleus i han estat donades d’alta in situ. Es tracta dels ocupants del tercer turisme implicat. Hi ha hagut restriccions a la via fins a les 14.50 h.
 
També convé destacar que avui, cap a les 16.26 h, hi ha hagut un accident de gravetat al quilòmetre 16,2 de la C-65 a Cassà de la Selva (Gironès) en sentit Llagostera. Dos turismes han col·lidit per envestida en aquest tram amb el resultat de dues persones ferides de gravetat d’un mateix vehicle. En concret, el conductor, que ha resultat ferit crític i efectius del SEM l’han traslladat en helicòpter a l’hospital Josep Trueta de Girona, i la passatgera davantera, que ha resultat ferida greu i l’han traslladat en ambulància al mateix centre hospitalari. En aquest sinistre, a més, s’han vist afectades tres persones més, entre elles una menor, que viatjaven a l’altre turisme. A conseqüència de l’accident, hi ha hagut restriccions fins a les 18.00 h a la C-65 a Cassà en sentit Llagostera tot i que s’ha desviat el trànsit per l’interior de Cassà.
 
Pel que fa a l’accidentalitat rellevant d’ahir dissabte, cap a les 09.56 h, hi va haver una col·lisió frontal entre dos turismes al punt quilomètric 0,5 de la B-221 a Montmaneu (Anoia) que va provocar nou ferits menys greus, cinc dels quals els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques van traslladar a l’hospital de Bellvitge i quatre més a l’hospital d’Igualada. La via va estar tallada fins aproximadament les 12.30 h però hi va haver desviaments senyalitzats.
 
Davant d’això, l’SCT demana que es continuï mantenint la màxima prudència en el que resta de retorn del cap de setmana. A més, recorda la importància de moderar la velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, evitar distraccions i recórrer a la figura del copilot per prevenir-les en el cas de la manipulació dels dispositius electrònics, utilitzar els sistemes de seguretat passiva, i no combinar alcohol i conducció, entre d’altres.
 
Quant a mobilitat i d’altres incidències de trànsit, en general la circulació ha estat molt fluida. Amb tot, entre d’altres, hem de destacar aquestes afectacions:
 
Diumenge
 
-       B-224: tallada a Sant Esteve Sesrovires per un camió del que s’ha incendiat el remolc. Desviaments senyalitzats. El camioner, il·lès;
-       AP-7: tallada a Sant Cugat del Vallès en sentit Tarragona per un encalç entre dos vehicles;
-       C-60: tallada a la Roca del Vallès en sentit Granollers per un accident múltiple amb ferits lleus;
-       N-340: molt volum de trànsit a l’Arboç i a Vallirana en sentit Barcelona;
-       B-20: carregada a Santa Coloma de Gramenet en sentit Barcelona.
 
Dissabte
 
-       C-12: restriccions a Flix en tots dos sentits per un turisme bolcat amb un ferit molt lleu (hospital Móra d’Ebre);
-       C-14: un carril tallat a Vila-seca en sentit Reus per un vehicle incendiat sense ferits;
-       C-32: un carril tallat a Sant Boi de Llobregat en sentit Castelldefels per una col·lisió entre dos vehicles sense ferits;
-       C-25: carregada a Campllong en els dos sentits per una marxa lenta de tractors.
 
Pel que fa a mesures adoptades, cal destacar que, avui diumenge al matí, l’SCT n’ha establert als accessos de la BV-5001 a Montcada i Reixac, amb motiu de la 2a edició de la cursa de muntanya de MonteScatano, i a la C-31 a la sortida de Viladecans-Les Filipines en tots dos sentits, arran de la 22a passejada en bici a Viladecans. D’altra banda, ahir dissabte a la nit, l’SCT va establir mesures especials a les sortides de la C-31 de L’Hospitalet de Llobregat per accedir a la Plaça Europa, en tots dos sentits, amb motiu de la 5a Cursa Nocturna de l’Hospitalet.  Totes aquestes mesures van garantir el bon desenvolupament de les proves esportives i la màxima fluïdesa possible.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç de les incidències més destacades del cap de setmana del 25 al 27 d'abril

Nota en pdf. Balanç de les incidències més destacades del cap de setmana del 25 al 27 d'abril
PDF | 68