L’entitat que promou la inserció sociolaboral de dones procedents de centres penitenciaris i serveis socials celebra enguany el seu 20è aniversari
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assistit aquest vespre a la desfilada solidària “Ared Born in Barcelona, 1994-2014” organitzada per la Fundació Ared al Born Centre Cultural de la capital catalana. L’entitat que dóna suport i promou la reinserció de dones procedents de centres penitenciaris i serveis socials ha celebrat així el seu 20è aniversari, en un acte conduït per la model Judit Mascó.
 
En els parlaments finals, Munté ha destacat la feina de la Fundació Ared “que sovint es fa de forma silenciosa, però que resulta indispensable i imprescindible per a moltes famílies que ho estan passant malament”. La consellera ha afegit que “Ared és avui un exemple paradigmàtic de com convertir els desafiaments en oportunitats. S’ha convertit per mèrits propis en un exponent de l’actual generació d’emprenedors socials”.
 
Una entitat, ha afegit, “capaç de convertir projectes socials en línies de negoci rentables, d’un altíssim valor afegit si calculem els beneficis indirectes, tant per les persones que hi treballen com pel conjunt de la societat”.
 
La desfilada solidària, que ha servit per recaptar fons a favor de la Fundació, ha permès conèixer de prop la col·lecció eivissenca per aquest estiu que han confeccionat les dones en risc d’exclusió social que cursen itineraris d’inserció a l’entitat. Durant la vetllada també s’ha servit un càtering elaborat a les cuines de Salta Càtering, l’empresa d’inserció promoguda per mateixa Fundació Ared. D’aquesta manera moda i gastronomia s’han unit de la mà de joves promeses per lluitar contra l’exclusió social a Barcelona.
 
La Fundació Ared va néixer l’any 1994 al Centre Penitenciari de Wad Ras gràcies a la tenacitat i il·lusió de cinc dones privades de llibertat, una voluntària i una monitora de confecció, que avui és l’actual presidenta de l’entitat, Maria Teresa Rodríguez.
 
Ared treballa per a la integració social i la incorporació laboral de persones en situació de risc d’exclusió, principalment d’aquelles que tenen una manca d’autonomia per accedir als mecanismes ordinaris. Per aconseguir-ho simultanieja programes de formació ocupacional, acompanyament i inserció laboral des de quatre especialitats: confecció industrial, hostaleria, escola obrador i atenció sociosanitària.