Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que, d’acord amb la informació facilitada per l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), a les 9.03 hores d’aquest matí s’ha produït un sisme de magnitud 4,6 en l'escala Richter amb epicentre estimat a prop de Lourdes, al Pirineu francès, que ha anat seguit d’una rèplica de magnitud 3,6, i que ha estat percebut a Catalunya sense constància d’haver causat danys personals ni materials.
 
Tot i que els dos terratrèmols poden haver estat percebuts àmpliament per la població, especialment a les comarques de Lleida i del Pirineu occidental, de moment, només hi ha hagut tres trucades al telèfon d’emergències 112, i no hi ha constància que s’hagin produït danys personals ni materials. S'han rebut també una desena d’enquestes d'observadors i de ciutadans informant de la percepció dels sismes. Segons ha informat el telèfon d'emergències 112 francès ni aquest organisme, ni la policia ni el cos de bombers francesos tenen constància que s'hagin produït danys a la zona a causa del terratrèmol.
 
Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat s’han activat els protocols interns per tal de comprovar les trucades de la població al telèfon d'emergències 112 i als municipis on es podria haver percebut el sisme, i descartar la presència de danys. Si algun ciutadà ha notat el sisme, pot comunicar-ho a l’Institut Cartogràfic i Geològic (IGC) consultant el web www.igc.cat.
 
Us recordem que davant un sisme important, Protecció Civil de la Generalitat recomana els consells d'autoprotecció següents:
 
En el moment de la sacsejada:
 
Si us trobeu a casa:
 
  • Refugieu-vos sota una taula sòlida o bé en un angle de la paret.
  • No fugiu durant la sacsejada, molta gent és víctima de la caiguda d’objectes.
  • No agafeu l’ascensor.
 
Si sou al carrer:
 
  • Allunyeu-vos dels edificis o, si no podeu, refugieu-vos en un portal.
  • Si sou al vehicle quedeu-vos a dins, lluny de tot allò que perilli de caure.
 
Després de la sacsejada
 
  • Escolteu la ràdio i seguiu les instruccions de les autoritats.
  • Tanqueu les connexions d’aigua i gas. No utilitzeu l’ascensor.
  • Evacueu l’edifici i emporteu-vos la documentació, roba d’abric i els vostres medicaments indispensables.
  • Dirigiu-vos a un lloc aïllat i protegit de la caiguda d’objectes. Aneu pel mig del carrer, vigilant les vores i el que pugui caure.
  • Eviteu les zones costaneres, ja que hi pot haver perill de grans onades (sisme submarí).
 
Trobareu tots els consells de Protecció Civil al web www.gencat.cat/interior/sismes i informació del sisme al web de l’IGC www.igc.cat