La Generalitat regula el Consell Català de l'Empresa com a òrgan d'assessorament i participació empresarial

La Generalitat regula el Consell Català de l'Empresa com a òrgan d'assessorament i participació empresarial

query_builder   29 abril 2014 15:17

event_note Nota de premsa

La Generalitat regula el Consell Català de l'Empresa com a òrgan d'assessorament i participació empresarial

  • El Consell Català de l’Empresa es configura com l’òrgan que assessorarà la definició i el disseny de la política industrial de Catalunya
  • L’actuació del Consell ha de contribuir a accelerar el procés de transformació empresarial a través d’una política activa, previsora i eficaç que afavoreixi l’adaptació estratègica de les empreses als canvis i la millora de la seva competitivitat
  • El Consell reuneix representants institucionals, agents empresarials, organitzacions sindicals i cambres de comerç de Catalunya
 
El Govern ha aprovat la composició i el funcionament del Consell Català de l’Empresa, un òrgan d’assessorament i de participació empresarial per a la definició i el disseny de la política industrial de Catalunya. Aquest òrgan impulsarà les principals línies d’actuació de l’estratègia industrial que desenvolupa la Generalitat.
 
El Consell Català de l’Empresa ha de ser una peça destacada per assolir l’objectiu d’accelerar el procés de transformació empresarial per mitjà d’una política activa, previsora i eficaç que afavoreixi l’adaptació estratègica de les empreses als canvis i a la millora de la seva competitivitat.
 
L’estratègia industrial de la Generalitat s’alinea amb les polítiques industrials definides per la Unió Europea. També ho fa amb el programa RIS3 d’Especialització Intel·ligent en Recerca i Innovació. En l’estratègia industrial de Catalunya, el Govern ha identificat les especialitzacions de coneixement de la indústria catalana amb més potencial de creixement, i impulsarà un conjunt de programes específics per augmentar-ne la competitivitat.
 
La política industrial té un enfocament sectorial i s’articula sobre 7 àmbits prioritaris: l’alimentació, l’energia i els recursos, els sistemes industrials, les indústries relacionades amb el disseny, les indústries relacionades amb la mobilitat sostenible, les indústries de la salut i les indústries basades en l’experiència.
 
El decret aprovat avui estableix aquestes cinc funcions del Consell Català de l’Empresa:
 
a)    Contribuir a establir les bases necessàries per al manteniment de l’activitat industrial, entesa com la defensa del teixit industrial actual i la intervenció per garantir la continuïtat de projectes estratègics, així com d’una política d’estímuls i suport a la política de clústers i a programes de millora de gestió empresarial.
b)    Afavorir el marc idoni per generar els processos d’innovació empresarial, la internacionalització de l’empresa i l’atracció de projectes d’inversió empresarial estratègics per a Catalunya, en l’àmbit de la indústria i dels serveis destinats a la producció.
c)    Impulsar instruments que facilitin l’acceleració del canvi i el desenvolupament industrial de Catalunya, i en aquest sentit proposar accions estratègiques relacionades amb aquest desenvolupament i també proposar actuacions relacionades amb les polítiques d’innovació, transferència tecnològica i localització industrial.
d)    Fer el seguiment de les mesures que es defineixin en altres instàncies o administracions i puguin afectar la política industrial, així com elevar propostes de política industrial a instàncies superiors.
e)    Traslladar les recomanacions que afavoreixin la política de transformació industrial a l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa.
 
Per dur a terme les seves funcions, el Consell Català de l’Empresa comptarà amb un Plenari presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, amb representants de la Generalitat, les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, així com representants de les cambres de comerç i d’associacions vinculades directament amb la innovació, la internacionalització, l’emprenedoria i el desenvolupament empresarial.
 
D’altra banda, podrà constituir comissions específiques de treball. El mateix decret ja en crea tres: Comissió Executiva Permanent, centrada en la política industrial; Comissió de Competitivitat i Emprenedoria, i Comissió de Petites i Mitjanes Empreses.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined