• Els participants en La Hackathon CCMA tindran com a repte crear projectes que vinculin mòbils i televisors intel·ligents
 
  • La iniciativa, que tindrà lloc els dies 2 i 3 de maig a l’Arts Santa Mònica, va sorgir en el marc les jornades Digital4C, organitzades pel Departament de Cultura el mes de febrer passat
Un total de 72 persones participaran el 2 i 3 de maig en la primera edició de la Hackathon CCMA, una marató de hackers per a desenvolupar projectes interactius. La Hackathon CCMA durarà 24 hores, sense interrupció, i comptarà amb la participació de 17 equips, que treballaran en el desenvolupament de projectes que vinculin els dispositius mòbils amb la televisió connectada. Els participants tindran accés a diverses eines, aplicacions i bases de dades, per tal de poder conceptualitzar i desenvolupar algun servei que explori les possibilitats de la televisió interactiva i multi-pantalla.
 
La participació al Hackathon CCMA és gratuïta i oberta a tothom. S’hi participa en equips, tot i que les inscripcions es poden fer en grups o individualment, per la qual cosa compta amb un espai perquè els diferents professionals que hagin fet la inscripció es puguin conèixer i formar nous equips.
 
A l’hopa d’avaluar els projectes, es valoraran la innovació i la viabilitat  dels projectes, per sobre del propi desenvolupament de projectes i o el fet que estiguin totalment acabats. En tots els casos la propietat intel·lectual i industrial dels projectes serà reconeguda als equips que els presentin. Els premis per als millors projectes presentats seran:
 
  • Premi al millor projecte: 1.500 euros en metàl·lic. Acreditacions per al festival Sónar 2014 i acreditacions per al 4YFN de 2015 (activitat dins el Mobile World Congress) .
 
  •  Premis especials:
 
    1. Millor projecte basat en l’entorn Smart TV atorgat per Samsung:
      Un televisor Smart TV SAMSUNG
 
    1. Millor projecte basat en l’entorn HbbTV atorgat per Abertis:
      Un set-top-box HD HbbTV per a cada membre de l’equip
 
A més, tots els equips guanyadors podran presentar els seus projectes al Sonar+D, el proper 12 de juny.
 
La Hackaton CCMA, organitzada pel Departament de Cultura i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), s’emmarca dins les jornades Digital4C per potenciar la creació i internacionalització de continguts culturals digitals, que el Departament de Cultura va organitzar el passat mes de febrer. És un  esdeveniment que compta amb el suport del festival Sónar+D i del Clúster de l’Audiovisual de Catalunya. Hi col·laboren Samsung, Abertis Telecom, Civolution, Tuitele MediaData TV i TV Ring. Amb aquest projecte, el Departament de Cultura dóna suport el sector cultural digital proporcionant les eines necessàries per fomentar la creació i el desenvolupament empresarial.
 
Més informació a: www.digital4c.cat