Espadaler participa en el lliurament dels fons recaptats amb el calendari solidari "Bombers amb causa"

query_builder   29 abril 2014 19:13

event_note Nota de premsa

Espadaler participa en el lliurament dels fons recaptats amb el calendari solidari "Bombers amb causa"

INTERIOR
  • Aquesta és la tercera edició del calendari solidari que fan, conjuntament, l’Obra Social Sant Joan de Déu i els Bombers de la Generalitat
  • Com en anys anteriors, els fons recaptats es destinen a finançar la beca “Bombers amb causa”, que atorga l’Obra Social Sant Joan de Déu per a la recerca en malalties infantils
  • La investigadora Belén Pérez Dueñas ha estat la receptora de la beca per dur a terme un projecte de recerca en el grup de Trastorns del Moviment  i Malalties Metabòliques
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha participat aquesta tarda en el lliurament d'un xec per valor de 50.170 euros a l’Obra Social Sant Joan de Déu, corresponents a la recaptació per la venda dels calendaris solidaris Bombers amb causa.
 
El conseller ha destacat que "aquesta iniciativa neix de la bona conjunció de dues institucions molt estimades, Bombers de la Generalitat i Sant Joan de Deu", que plegades han aconseguit prop de 150.000 € destinats a la recerca en malalties infantils. Espadaler ha agraït a totes aquelles persones que van fer el petit gest de comprar el calendari i que van contribuir a un molt bon propòsit.
 
En la seva visita al laboratori de malalties metabòliques, el titular d’Interior ha pogut conèixer amb mes detall el projecte que es durà a terme amb aquests fons, on la investigadora Belen Perez Dueñas, que ha rebut la beca d'enguany, li ha explicat l'objectiu del projecte de recerca. 
 
El conseller ha dit que "aquests recursos estan molt ben destinats" i que, per això, "hem de donar continuïtat al projecte".
 
A l’acte, junt al conseller, també hi han assistit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés; la subdirectora general operativa dels Bombers de la Generalitat, Anna Martin; el director de la Cúria Provincial, Germà Quim Erra; el director de l'Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota; el director de la Sant Joan de Déu Research Foundation, Emili Bargalló i els bombers voluntaris i impulsors del calendari Arnau Fabregat i David Colomé.
 
Els diners que s’han lliurat avui, 50.170 euros,  seran destinats a finançar per tercer any consecutiu la beca “Bombers amb Causa”, destinada a la investigació i a la recerca en malalties infantils. La beca l’atorga un jurat d’experts científics tant interns com externs a la institució després d’un concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu. Enguany, s’ha concedit, per concurs intern de l’Hospital Sant Joan de Déu, a la investigadora Belén Pérez Dueñas per dur a terme un projecte de recerca en el grup de Trastorns del Moviment i Malalties Metabòliques. L'objectiu d'aquest estudi és  identificar, tractar i avaluar nens amb defectes genètics en el metabolisme de la tiamina, una vitamina que és fonamental per al funcionamient mitocondrial i l'obtenció d'energia al nostre organisme.
 
 
El calendari solidari “Bombers amb Causa
  
Aquest ha estat el tercer any que els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu han col·laborat per fer el calendari solidari. La iniciativa ha comptat un cop més amb la col·laboració d’Abacus Cooperativa, distribuint el calendari en tots els seus punts de venda. També hi ha col·laborat Ferrocarrils de la Generalitat, cedint de manera gratuïta l’Espai Provença per a una exposició de fotografies relacionades amb el calendari. La companyia també va posar a disposició dels organitzadors les instal·lacions de la Molina, per fer una de les sessions de les fotografies que havien de sortir calendari i en la qual hi van participar la canalla i els Bombers. Igualment hi han col·laborat AENA Aeropuertos i el Patronat de la Muntanya de Montserrat, prestant espais propis perquè s’hi poguessin dur a terme unes altres sessions fotogràfiques. L’esportista català Pau Gasol va ser el padrí d’aquesta passada edició, i hi va col·laborar amb una sessió de fotos amb els nens al parc de Bombers de l’Hospitalet de Llobregat.
 
Els fotògrafs autors de les instantànies també hi han col·laborat de manera desinteressada. Es tracta de professionals de reconegut prestigi, com Joan Lluís Arruga, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Danny Caminal, Jordi Chias, Ricard Cugat, Jordi Garcia, Carlos Montañés, Elisenda Pons, Iñaki Relanzón i Tino Soriano. La il·lustradora Cristina Losantos també forma part d’aquesta llista de col·laboradors altruistes: l’artista és l’autora del full d’adhesius que enguany s’ha inclòs en el calendari.
 
En les fotografies del calendari els protagonistes són els nens i les nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu, així com efectius dels Bombers de la Generalitat. Junts donen a conèixer les diferents vessants de la tasca dels Bombers, com ara els rescats, l’extinció d’incendis forestals, l’atenció mèdica o l’organització logística en una gran emergència. Per aquesta raó, en les sessions fotogràfiques van prendre part membres del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers (GRAE), del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), i la Unitat de Suport Logístic, entre d’altres.
 
Les instantànies van ser fetes en diferents escenaris, com ara els parcs de Bombers l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Lleida, Rubí – Sant Cugat i Sant Climent de Llobregat, la Sala Central dels Bombers ubicada a Cerdanyola del Vallès, l’escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, a Mollet del Vallès, l’aeroport de Sabadell, la piscina municipal del Bruc, l’estació de la Molina, la muntanya de Montserrat i lògicament les dependències de l’Hospital Sant Joan de Déu.
 
L’equip del calendari solidari Bombers amb causa ja treballa en el disseny i la realització de la seva propera edició, que comptarà amb la col·laboració dels Bombers d’Andorra.
 

1  

Fitxers adjunts

FOTO

FOTO
JPG | 45

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined