La consellera de Benestar Social i Família participa a la 5a Trobada estatal de Famílies LGTB Catalunya 2014
 
Més de 300 famílies i diversos experts parlaran d’educació en aquestes jornades que se celebren de l’1 al 3 de maig
Trobada estatal famílies LGTB
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat a la xerrada inaugural de la 5a Trobada estatal de famílies LGTB Catalunya 2014. Les jornades, que se celebren de l’1 al 3 de maig a Vila-seca, estan organitzades per la FLG-Associació de Famílies Lesbianes i Gais. Enguany la trobada reflexionarà al voltant de l’escola, la comunitat educativa, la formació del professorat i la implicació de les famílies. Serà també un espai per compartir bones pràctiques de les escoles i els projectes de les diferents organitzacions assistents.
 
A l’acte d’inauguració també hi han participat l’alcaldessa de Cunit i diputada provincial a la Diputació de Tarragona, Montserrat Carreras; la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Vila-seca, Natàlia Güell, i la Presidenta de la FLG, Katy Pallàs.
 
Durant la seva intervenció, la consellera ha destacat que “és bàsic que el model de família homoparental no sigui vist com una raresa, ho hem d’aconseguir especialment pensant en els vostres fills i filles i també en el conjunt d’infants del nostre país. Perquè tots ells faran de la Catalunya de demà la societat més justa i igualitària que desitgem”. Munté ha destacat que malgrat els avenços en l’àmbit dels drets de les persones LGTB, cal treballar per la sensibilització i visibilitat, garantint una actitud de respecte i de no discriminació cap a aquest col·lectiu. La consellera ha recordat que “el Govern té el compromís ferm d’eradicar qualsevol discriminació, també per raó de diversitat familiar, en tant que la família, amb la seva pluralitat de models, és una estructura social bàsica, transmissora de valors, on el que és veritablement important són les habilitats parentals vers els fills i filles”.
 
En aquest sentit, la consellera ha recordat que “el Govern va aprovar la setmana passada la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei per a la no-discriminació, que té per objectiu fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i a la no-discriminació per raó d’identitat o orientació sexual, religió, conviccions, discapacitat, edat, origen racial, ètnic o per qualsevol altra condició social o personal”. Un projecte pioner a Catalunya que “promou l’eradicació LGTBfòbia, del racisme, l’antisemitisme, la xenofòbia, entre d’altres, per mitjà d’un sistema garantista que vol arribar allà on no arriba el dret penal”. Munté també s’ha referit a la proposició de llei que està tramitant al Parlament pels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, per evitar situacions de discriminació i violència cap a aquest col·lectiu.
 
Més de 300 famílies LGTB de Catalunya i de l’Estat participaran en aquesta trobada que comptarà també amb ponents com Maria del Mar González de la Universidad de Sevilla, Gerard Coll-Planas de la UVic, Empar Tomé de la UAB, Santiago Agustín de la Universidad Autónoma de Madrid, o Rafael Ballester, Degà de la Universitat Jaume I, entre d’altres. Durant les jornades s’exposaran les darreres recerques i investigacions en psicologia, sociologia i pedagogia sobre les famílies LGTB per aportar noves línies de treball i nous projectes de futur.