• El cap de l’Executiu ha presidit la presentació del Gran Premi de Fórmula 1, que es farà del 9 a l’11 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya
El president Mas durant l'acte de presentació del Gran Premi de Fórmula 1
El president Mas a la presentació del GP de Fórmula1
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit avui la presentació del Gran Premi de Fórmula 1, que es farà del 9 a l’11 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya i que enguany complirà la seva 24a edició. Durant la seva intervenció en l’acte, el cap de l’Executiu ha subratllat que en aquest moment “per a Catalunya és molt important que el món vegi que som capaços d’organitzar grans esdeveniments de manera regular”, com aquest Gran Premi, que “ens dóna una línia de serietat, de prestigi i de solvència que molts països de l’àrea mediterrània i del sud d’Europa avui necessiten”.
 
A més de la seva importància per situar Catalunya al món, el president Mas ha destacat que aquest esdeveniment “ens ajuda a la reactivació econòmica” i “associa Catalunya amb esport, que és un bon matrimoni, que funciona des de fa moltes dècades”. Així mateix, Artur Mas ha fet notar que la indústria de l’automoció “és un dels sectors on les coses van millor ara que fa uns anys, que s’està començant a reactivar i està molt orientat a l’exportació”. I ha afegit que tant el sector de l’automoció com els grans premis, el Circuit i el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) “ens donen capitalitat i centralitat en el camp de la indústria i de les activitats de l’automoció, que per a Catalunya són un factor fonamental”.
 
El president ha destacat també que s’hagi pogut mantenir el Gran Premi a Catalunya, malgrat les condicions econòmiques “tan complicades i dures que ha viscut i encara viu el país”, i ha atribuït aquest fet a tres factors: “la suma de bona gestió, la col·laboració institucional i a la taxa turística, per a una cosa que s’ho mereix perquè ajuda a l’activitat econòmica i, per tant, a la creació de llocs de treball”.  El cap del Govern ha recordat que fa tres anys van sumar esforços els ajuntaments de Montmeló i Barcelona, el RACC i la Generalitat, la qual cosa va permetre mantenir l’organització de grans premis a Montmeló.
 
Artur Mas ha agraït a tots els que fan possible la celebració del Gran Premi i especialment a Pirelli, patrocinador principal de l’esdeveniment. El cap de l’Executiu ha assenyalat, en aquesta línia, que el país en aquests moments “està en una cursa tan complicada des de molts punts de vista, amb revolts tancats, moments d’acceleració grans, moments de frenada puntual... que has d’anar ben calçat i una bona manera és tenir bon material. I això és Pirelli com moltes altres coses que es fan al país”. 
 
El president de la Generalitat ha presidit l’acte de presentació de Gran Premi, acompanyat del el president del Consorci del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera; el director general de Pirelli Espanya, Giansimone Bertoli; el president del Racc, Sebastià Salvadó; l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, i la 4a tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, a part dels pilots Marc Gené i Àlex Riberas. També hi ha estat presents el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana; el secretari del Govern, Jordi Baiget; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el director general del circuit, Salvador Servià, entre d’altres autoritats.
 
La celebració d’aquest Gran Premi és un esdeveniment consolidat al calendari mundial de la màxima categoria automobilística. L’any passat va congregar més de 200.000 espectadors durant els quatre dies i, enguany el programa de curses  del cap de setmana es completarà amb els campionats GP” Series, GP3 Series i Porsche Mobil 1 Supercup. 
 
En aquesta edició del Fórmula 1 Gran Premio de España Pirelli 2014 el Circuit de Barcelona-Catalunya té previst que abans de la formació de la graella de sortida la colla dels Castellers de Vilafranca realitzi una exhibició a la recta principal del circuit.

2  

Imatges

Fotografia de l'acte de presentació del GP de Fórmula 1

Fotografia de l'acte de presentació del GP de Fórmula 1 1042

Fotografia de grup de l'acte de presentació del GP de Fórmula 1

Fotografia de grup de l'acte de presentació del GP de Fórmula 1 1229