Els Agents Rurals del Departament d’Agricultura aixequen 18 actes de denúncia per pescar en zones de refugi i per ús d’arts de pesca prohibits durant la Setmana Santa
Exemple de zona delimitada com a refugi de pesca
Exemple de zona delimitada com a refugi de pesca
L’embassament del Foix és una zona de pesca controlada on hi ha delimitades tres zones de pesca en la modalitat sense mort: Mas Carlús, l’Alsina i la Marina, la resta es considera refugi de pesca.
 
Durant els darrers anys a l’embassament del Foix s’ha constat un ús abusiu de la pràctica de la pesca, especialment en les zones delimitades com a refugi, i un augment de pràctiques incíviques com ho és l’abocament de deixalles a la llera.
 
Per part del Cos d’Agents Rurals es venen realitzant dispositius periòdics de control de la pesca furtiva per tal de reduir aquestes males pràctiques i en col·laboració amb la direcció del Parc del Foix, s’han realitzat actuacions encaminades a minimitzar el seu impacte com per exemple, el tancament dels accessos a la zona coneguda com el “Xalet – les Oliveres”.
 
Durant els quatre dies festius de Setmana Santa, efectius del Cos d’Agents Rurals de la comarca de l’Alt Penedès, han realitzat servei de control i vigilància de la pesca furtiva a l’embassament del Foix, al terme municipal de Castellet i la Gornal, prioritzant les zones declarades i senyalitzades com a refugi de pesca on l’exercici de la pesca està prohibit durant tot l’any.
 
Com a resultat d’aquestes inspeccions s’han aixecat 18 actes de denúncia, realitzant-se el comís de les canyes i totes les arts emprades durant l’activitat.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Imatges

Exemple de zona delimitada com a refugi de pesca

Exemple de zona delimitada com a refugi de pesca 138

Material comisat als pescadors furtius

Material comisat als pescadors furtius 198