El president Mas, ahir, amb el lehendakari Urkullu
El president Mas, ahir, amb el lehendakari Urkullu
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el lehendakari Íñigo Urkullu van mantenir ahir una trobada a Ajuria Enea, seu de la presidència d’Euskadi, a Gasteiz. La trobada va servir perquè els dos presidents s’intercanviessin informació sobre les situacions polítiques i socials dels respectius països, i també sobre la relació que mantenen amb el Govern de l’Estat espanyol i les institucions europees.
 
Durant dues hores i mitja, la conversa va tocar a fons les diferents qüestions d’actualitat i les previsions de cara al futur. El president Mas va traslladar al lehendakari, amb detall i de primera mà, la situació en què es troba el procés democràtic català i l’evolució que preveu que pot tenir. També el mandatari basc va posar al dia el president català sobre la situació política basca i les seves previsions de cara al futur, molt especialment pel que fa al procés de pacificació.
 
En aquest terreny, tant el president Mas com el lehendakari Urkullu van constatar que hi ha similituds entre la realitat catalana i la basca, i també diferències.
 
També es va analitzar el tipus de relació que tant el govern basc com el català tenen amb les institucions de l’Estat, i amb els dos grans partits espanyols. Igualment es van comentar les respectives relacions amb les institucions europees i les properes eleccions al Parlament Europeu. La situació econòmica també es va debatre, així com els ritmes que en els dos casos pot tenir la recuperació econòmica que s’albira.
 
Artur Mas i Íñigo Urkullu van analitzar l’estat de les finances públiques, de la imposició dels dèficits per part de l’Estat espanyol, i de la protecció de les polítiques socials segons aquesta evolució de les finances.
  
 
Palau de la Generalitat, Barcelona 2 de maig de 2014

2  

Imatges

President i lehendakari

President i lehendakari 2981

President Mas i lehendakari Urkullu

President Mas i lehendakari Urkullu 3274