Aigua

El Govern millora el subministrament d'aigua al Vallès Oriental amb una inversió propera als 2,5 milions d'euros

query_builder   9 març 2010 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern millora el subministrament d'aigua al Vallès Oriental amb una inversió propera als 2,5 milions d'euros

  • Diverses zones de Parets del Vallès i Montmeló, que actualment s’abasteixen de recursos subterranis, es connectaran a la xarxa d’Aigües Ter Llobregat
  • Més de 26.000 persones es beneficiaran d’aquesta actuació que començarà a realitzar-se durant el tercer trimestre d’aquest any
 
El Govern ha aprovat avui una actuació de millora en el subministrament d’aigua dels municipis de Parets del Vallès i Montmeló, a la comarca del Vallès Oriental. Aquesta actuació tindrà un cost proper als 2,5 milions d’euros i consistirà en connectar aquestes localitats amb la nova artèria que transcorre entre la potabilitzadora del Ter i l’estació distribuïdora de la Trinitat, que ja està finalitzada. L’actuació es portarà a terme durant el tercer trimestre d’aquest any i es preveu que finalitzi a l’estiu del 2011.
 
Cal tenir en compte que el subministrament d’aigua potable als municipis de Montmeló i Parets del Vallès, amb una població conjunta de 26.094 habitants, depèn de la xarxa regional d’aigua que gestiona Aigües Ter Llobregat i també de recursos propis subterranis de la conques dels rius Congost i Tenes.
 
Aquesta actuació, executada per Aigües Ter Llobregat (ATL), es desenvolupa per garantir l’abastament a dues localitats que han crescut molt en els darrers anys i a zones concretes dels municipis (sobretot a sectors industrials de Parets del Vallès) que s’abasteixen actualment de recursos subterranis. Amb aquesta actuació s’augmenta la disponibilitat d’aigua als dos municipis i es garanteix el subministrament d’aigua front els episodis de sequera.
 
Pla de Gestió de l’Aigua
 
Aquesta és una de les actuacions previstes en el Pla de Gestió de l’Aigua de Catalunya, que es troba actualment en fase d’informació pública i que una vegada el Govern l’hagi aprovat, esdevindrà el full de ruta de la planificació i gestió de l’aigua en els propers sis anys (2010-2015).
 
Aquest pla consolida una nova disponibilitat d’aigua en l’horitzó de l’any 2015 de fins a 389 hectòmetres cúbics anuals de nou recurs, gràcies a la dessalinització, la reutilització, la descontaminació d’aqüífers i recuperació de captacions en desús, i l’estalvi i l’eficiència de les xarxes, garantint l’abastament fins l’any 2027. També permet assolir el bon estat ecològic i químic en un 67% dels nostres rius i aqüífers i la implantació dels cabals ambientals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined