Aquests premis reconeixen la tasca dels millors professionals de la gastronomia catalana
Pelegrí lliurant el premi a Raimond Blasi per  Mercat de Mercats
Pelegrí lliurant el premi a Raimond Blasi per Mercat de Mercats
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el conseller de Justícia, Germà Gordó, acompanyats de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila,  i del conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha assistit aquest vespre, al mercat de la Concepció, a l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2013, que entrega l’Acadèmia Catalana de Gastronomia
 
Es tracta d’uns guardons anuals, que des de l’any 2009 tenen el caràcter de Premis Nacionals, que distingeixen cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana que han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina.
 
Els premis han estat els següents:
 
Premi al Restaurant de l’Any: Ramon Freixa.
Premi al Cuiner Jove i Emprenedor: Harry Wieding i Nico Cabañas (Restaurant: S. Pere del Bosc).
Premi Professional de l’Any: Ferran Centelles (Sommelier).
Premi Esdeveniment gastronòmic de l’any: Mercat de Mercats.
Premi Especial de l’Acadèmia: Secció de filosofia i ciències socials del Institut d’Estudis Catalans.
 
El conseller Pelegrí, en la seva intervenció, ha subratllat que “no es pot fer cuina sense parlar dels seus productes, sense parlar de camp, de la nostra agricultura i de la nostra ramaderia”. En aquest sentit, és cert que actualment hi ha un interès creixent per part de la població per conèixer més profundament els productes que es consumeixen i tal i com a puntualitzat Pelegrí “s’aposta més tant pel conreu i el consum de productes ecològics com per la cuina i el producte de quilòmetre zero”.
 
En referència als premiats, el conseller, ha volgut felicitar-los i lloar la seva tasca afirmant que “cap d’aquest premis és causal. Si heu aconseguit arribar fins aquí, ha estat gràcies a la genialitat, l’esforç i la tenacitat que demostreu vosaltres o els vostres respectius equips”.
 
Per la seva banda, el conseller de Justícia, Germà Gordó, ha destacat l’impuls del Govern a la creació de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició per “posar Catalunya a l’avantguarda del coneixement gastronòmic, la seva investigació i la seva divulgació”.
 
Sobre l’Acadèmia, Gordó ha especificat el triple objectiu del projecte: “l’estudi i la promoció de les ciències i arts culinàries, l’anàlisi de les relacions amb la nutrició, la dietètica, la seguretat alimentària, i l’economia rural, agrícola i ramadera, i la divulgació de les excel·lències de la gastronomia catalana, el manteniment de la seva autenticitat, i l’herència de les tradicions”.
 
 
 

1  

Imatges

Pelegrí lliurant el premi a Raimond Blasi per  Mercat de Mercats

Pelegrí lliurant el premi a Raimond Blasi per Mercat de Mercats 1960