• El cap de l’Executiu ha rebut aquesta tarda al Palau de la Generalitat l’equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell i els jugadors del primer equip del Club Esportiu Noia Freixenet
El president fotografiant-se amb les jugadores de waterpolo del CN Sabadell
El president fotografiant-se amb les jugadores de waterpolo del CN Sabadell
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta tarda el “bon nivell de l’esport català” i ha remarcat que “els grans èxits aconseguits, la feina ben feta i l’esforç continuat” en diferents disciplines també “ens ajuden, com a país, a ser coneguts i valorats arreu del món”.
 
“Catalunya és un país molt actiu a nivell esportiu, amb gent situada a dalt de tot, i això diu molt de l'esforç col·lectiu del país, del talent que tenim i de la nostra capacitat d’esforç”, ha reblat Artur Mas.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions després de rebre en audiència l’equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell, que el passat 12 d’abril va guanyar la seva tercera copa d’Europa, i el primer equip del club de hoquei sobre patins Noia Freixenet que, a principis d’abril, va proclamar-se vencedor de la Copa de la CERS, un èxit que feia 16 anys que no assolia.
 
El president ha felicitat els dos equips pels bons resultats aconseguits i ha volgut remarcar que aquestes fites esportives “no serien possibles sense els clubs de base, que a Catalunya són molts i que són els que estan fent la feina del dia a dia que després permet poder celebrar aquestes grans victòries”.
 
Durant el seu discurs, el president també ha destacat “l’exemple” que equips com els que avui ha rebut al Palau representen per a la societat, “en un moment en què els referents són necessaris”, i ha lloat els valors de l’esforç i la tenacitat que atresoren clubs com el CN Sabadell i el Noia Freixenet, que, ha dit, “poden servir de bon model”.
 
A les audiències també hi ha assistit el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, així com els presidents dels dos clubs i els equips tècnics.
 
Cal destacar que la copa d’Europa aconseguida pel CN Sabadell és el quinzè títol que el club aconsegueix en els últims quatre anys, sense tenir en compte les quatre copes catalanes. L’any 2013 van guanyar tots els títols en joc i, actualment, el palmarès de l’equip inclou 3 Copes d’Europa, 11 lligues, 5 supercopes espanyoles, 10 copes de la Reina, 1 supercopa d’Europa i 5 Copes de Catalunya. A més, bona part de les jugadores del CN Sabadell formen la columna vertebral de la selecció estatal, que va ser subcampiona olímpica a Londres 2012 i campiona del món a Barcelona l’estiu del 2013.
 
Per la seva part, el Noia Freixenet, va aconseguir la seva segona Copa de la CERS amb una plantilla majoritàriament sortida del planter (8 dels 10 jugadors que van jugar la final). D’aquesta manera, ja acumula 5 títols europeus a les seves vitrines: 1 lliga europea, 1 Recopa, 2 copes CERS i una copa continental. A més, és dels pocs equips que ha guanyat tots els títols continentals possibles.
 

3  

Imatges

Equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell

Equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell 1190

El president amb les jugadores de waterpolo del Club Natació Sabadell

El president amb les jugadores de waterpolo del Club Natació Sabadell 837

Primer equip del Club Esportiu Noia Freixenet

Primer equip del Club Esportiu Noia Freixenet 1138