El Departament de Cultura, l'Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona i el Museu d'Art de Cerdanyola presenten l'exposició "Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas"

query_builder   6 maig 2014 12:54

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura, l'Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona i el Museu d'Art de Cerdanyola presenten l'exposició "Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas"

  • L’exposició recull la mirada de Tom Carr sobre l’obra de Carles Buïgas, el creador –entre d’altres obres– de la Font Màgica de Montjuïc
  • La mostra s’inaugurarà el proper dijous 8 de maig, a les 19 hores, al Centre Cultural El Carme de Badalona i posteriorment es podrà visitar a Tortosa, Manresa, Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Alella, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa, en el marc del programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura
Imatge Tom Carr exposició
El Departament de Cultura, l’Ajuntament de Badalona, el Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona i el Museu d’Art de Cerdanyola presenten l’exposició “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”, que es podrà veure durant els mesos de maig, juny i juliol a la Sala d’Exposicions del Centre Cultural El Carme de Badalona. Comissariada per Fina Duran, la mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l’esperit cap al futur, materialitzat amb les aportacions del TCteamwork, format per Tom Carr conjuntament amb dos joves artistes, Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas, que comptaran també amb l’aportació de l’artista de Badalona Marcel Rubio Juliana.
 
Aquest dijous 8 de maig, a les 19 hores, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, inaugurarà la mostra, acompanyat de la vicerectora de Relacions Institucionals i Cultural de la UB, Lourdes Cirlot, i del cap de l’Àrea de Difusió i Cooperació Artística del Departament de Cultura, Toni Cabré i Masjuan. Cal destacar que també hi seran presents l’autor de la mostra, Tom Carr, i la comissària de l’exposició, Fina Duran.
 
En aquesta exposició es mostra ben clarament com l’eco de l’obra de Carles Buïgas ha despertat l’interès de Tom Carr i el seu equip i ha provocat una reacció creativa interessant i un diàleg fructífer que ha possibilitat, a través de l’anàlisi del treball fet, arribar a una creació artística de gran interès dins els paràmetres més contemporanis.
 
L’obra que porta el mateix títol que l’exposició i que ha estat creada especialment per reflectir el diàleg entre els dos artistes, Ecos de Carles Buïgas (2013), esdevé eix principal de la mostra i per mitjà d’un seguit de projeccions ens mostra l’anàlisi de les formes i de les parts integrants de l’obra de Buïgas (llum, forma, color i aigua), que Tom Carr fa des de la mirada actual.
 
 
El Centre Cultural El Carme, primera seu de la mostra
 
El Centre Cultural El Carme acollirà l’exposició “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” del 8 de maig al 27 de juliol de 2014, així com el programa d’activitats previstes al voltant de la mostra.
                                                                                          
Aquest equipament, que va ser inaugurat el passat setembre fruït d’un acord de la Universitat de Barcelona i de l’Ajuntament de Badalona, acull les activitats acadèmiques de la UB i també la nova Oficina de Turisme de la ciutat.
 
El Centre Cultural El Carme, situat al carrer de Francesc Layret, cantonada amb el carrer de Sant Francesc d’Assís, està destinat a ser un equipament emblemàtic per a Badalona, tant per la seva singularitat arquitectònica com pel fet que la Universitat de Barcelona l’hagi escollit per oferir-hi diversos estudis. L’edifici té 3.500 metres quadrats, repartits en una planta subterrània, planta baixa, quatre plantes pis i una planta superior de serveis.
 
Mentre duri l’exposició, les formes de l’edifici del Centre Cultural El Carme es veuran transformades a les nits a partir d’una intervenció del TCteamwork, que aconseguirà capgirar la blancor de l’edifici a través d’una intervenció lumínica que omplirà de color els volums de l’edifici.
 
 
Programa d’activitats
 
Durant la seva estada a Badalona, l’exposició comptarà amb les activitats següents:
 
  • 28 de maig: Conferència “Carles Buïgas, el mag de l’aigua i la llum”.  A càrrec de Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola. Txema Romero ens parlarà de l’obra i la trajectòria vital i artística d’aquest creador que va treballar en gran quantitat de projectes, alguns d’ells utòpics i altres que han arribat fins als nostres dies com la Font Màgica de Montjuïc.
  • 15 de juny:  Visita guiada a càrrec de Tom Carr. Tom Carr realitzarà una visita guiada i comentada per a l’exposició que possibilitarà un major coneixement de les peces de la mostra i de les instal·lacions que la formen.
  • 20 de juny: Actuació de dansa Doppelgänger creació i interpretació del col·lectiu Big Bouncers (Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola). En aquesta peça, creada per interactuar amb la instal·lació del TCteamwork, es tracta el tema de la duplicitat a partir de dos cossos i les seves ombres. El jocs de llums i ombres que genera la creació de la instal·lació ofereixen diàlegs i suggereixen jocs i duplicitats.
  • 20 de juliol:  Taller Light a càrrec de TCteamwork. Tom Carr, Massimiliano Moro, Lourdes Santandreu Planas i Marcel Rubio Juliana. L’equip TCteamwork, en el taller que fa dins la proposta de l’exposició, recull el testimoni de les figures del circ d’Alexander Calder i de la mateixa manera que les peces de l’exposició amplien l’eco del treball de Carles Buïgas, en el taller s’amplifica l’eco de la proposta de Calder i es fa realitat un nou circ amb les figures creades pels assistents al taller, tot apropant la proposta al món on el joc entre les llums i les ombres esdevé una realitat.
 
 
Programa d'exposicions itinerants 2014-2015
 
La mostra “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” es podrà veure a Badalona (del 6 de maig al 27 de juliol de 2014), Tortosa (setembre-octubre de 2014), Manresa (del 9 de gener al 8 de març de 2015), Mollet del Vallès (del 20 de març al 17 de maig de 2015), Santa Perpètua de Mogoda (abril-juny de 2015), Alella (del 29 de maig al 5 de juliol de 2015), l’Hospitalet de Llobregat (del 17 de setembre a l’1 de novembre de 2015) i Terrassa (del 5 de novembre al 20 de desembre de 2015)
 
A més de “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”, el programa d’exposicions itinerants 2014-2015 del Departament de Cultura presenta les exposicions “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” i “Francesc Abad. Estratègia de la precarietat”.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: "Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas"

Dossier de premsa: "Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas"
PDF | 3798

undefined
undefined
undefined
undefined