Salut lamenta la decisió del Tribunal Constitucional de declarar inconstitucional el cobrament de l'euro per recepta

query_builder   6 maig 2014 22:20

event_note Nota de premsa

Salut lamenta la decisió del Tribunal Constitucional de declarar inconstitucional el cobrament de l'euro per recepta

La mesura va permetre millorar el finançament del sistema sanitari públic de salut
El Departament de Salut lamenta la decisió del Ple del Tribunal Constitucional (TC) que ha declarat avui inconstitucional la taxa del pagament de l'euro per recepta que la Generalitat va implantar el 23 de juny del 2012. La taxa estava suspesa de manera cautelar des del 16 de gener del 2013 quan el TC va admetre a tràmit el recurs que hi va plantejar en contra el Govern espanyol.
 
L’aplicació de la taxa de l’euro per recepta tenia com a finalitat principal un efecte dissuasori que, afegit al recaptatori, va contribuir a disposar de més recursos i millorar el finançament del sistema sanitari públic de salut. Amb aquesta taxa el Departament de Salut volia garantir la utilització eficient dels medicaments, la qualitat de la prescripció i l’optimització dels recursos que el sistema sanitari destina a la prestació farmacèutica.
 
Per altra banda, aquesta taxa no va ser una barrera econòmica per l’accés als medicaments, ja que unes 127.000 persones n’estaven excloses per raons de renda i es va fixar una limitació màxima de 5 euros al mes.
 
El Departament de Salut desconeix de moment el contingut de la resolució del TC sobre el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol el 21 de desembre del 2013. Durant els mesos que va estar en vigor la taxa, es van recaptar 49.963.684 d’euros i un estalvi per l’efecte dissuasori equivalent.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined