• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit l’entrega de la Medalla d’Or del Cercle del Liceu al tenor barcelonès
El president Mas amb Josep Carreras, l'alcalde de Barcelona i el president del Cercle del Liceu, en el moment de lliurament de la medalla
El president Mas amb Josep Carreras, l'alcalde de Barcelona i el president del Cercle del Liceu, en el moment de lliurament de la medalla
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta nit els valors personals i professionals que representa Josep Carreras i, en especial, la seva capacitat de “ser un català universal, amb projecció arreu del món” i, al mateix temps “ser un català de soca-rel, en el sentit d’exercir plenament el compromís amb el país”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de lliurament de la Medalla d’Or del Cercle del Liceu al tenor barcelonès, que ha tingut lloc aquesta nit. L’entitat l’ha distingit per la seva brillant trajectòria i per la vinculació que té amb el Teatre del Liceu. Amb la distinció, Carreras se suma a la llista de personalitats lligades al món de la lírica que ja han estat premiades pel Cercle, com Montserrat Caballé, Plácido Domingo o Jaume Aragall.
 
Després de l’entrega de la distinció, Artur Mas ha posat en valor que no és gens fàcil ser a dalt del tot i, alhora, “creure i sentir les arrels profundes i pròpies” com ho fa Carreras, i li ha agraït especialment que mai no hagi amagat la seva estima per Catalunya.
 
Al costat del lligam amb el país, el president ha destacat que el tenor és “una persona compromesa amb la vida i amb la societat”, una vessant que ha demostrat amb diverses iniciatives, especialment amb la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia i el futur Institut de l’entitat. També ha posat en valor “l’entrega i la passió permanent en la seva professió, amb la música i amb l’òpera”, que han evidenciat que és una persona que “ha aconseguit gaudir enormement amb la seva feina”.
 
Durant el parlament de cloenda de l’acte, Artur Mas també ha dirigit unes paraules d’agraïment al Cercle del Liceu, que ha qualificat com a “exemple” del tarannà i la manera de fer del país. “A diferència d’altres indrets, a Catalunya i a Barcelona les grans institucions culturals i els grans teatres no els ha fet l’Estat, sinó la gent”, i ha remarcat que aquesta força de la iniciativa social “ha marcat la identitat del país i s’ha convertit en un signe distintiu de Catalunya”. “Això explica moltes coses d’aquesta capacitat de mobilització i iniciativa de la societat catalana”, ha reblat.
 
Josep Carreras va debutar al Gran Teatre del Liceu per partida doble, primer el 1958, amb només 11 anys, on va actuar de soprano a l’òpera de Manuel de Falla El retablo de Maese Pedro, i després el 1970, amb 23 anys, com a tenor de l’obra Norma, de Vincenzo Bellini.
 
Al sopar de gala, que s’ha celebrat al Saló dels Miralls del Liceu, també hi han assistit el president del Cercle del Liceu, Ignacio García-Nieto; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, entre d’altres personalitats. 

1  

Imatges

Medalla d'Or del Cercel del Liceu

Medalla d'Or del Cercel del Liceu 460