L'Agència de l'Habitatge de Catalunya i la comarca del Tarragonès reforcen els seus serveis

query_builder   8 maig 2014 09:54

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya i la comarca del Tarragonès reforcen els seus serveis

Foto de la signatura
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, van signar ahir dos convenis, l’un relatiu al Programa de mediació per al lloguer social, i l’altre, en relació al funcionament de l’Oficina Local d’Habitatge del Tarragonès.
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya encomana, per conveni, la gestió dels serveis al territori a les borses de mediació per al lloguer social i a les oficines locals d’habitatge. Aquests ens municipals o supramunicipals ofereixen informació i atenció ciutadana,  s’encarreguen de la captació i la gestió dels habitatges del programa de mediació i, també, fan altres tramitacions.
 
El conveni signat pel Programa de mediació i cessió d’habitatges per al lloguer social, té per objectiu impulsar aquest servei per mitjà de la Borsa d’habitatge municipal. Les borses fan de mediadores entre les persones propietàries i les llogateres, garanteixen el bon ús dels pisos, negocien rendes de lloguer per sota del preu de mercat i cerquen l’habitatge més adequat a la unitat de convivència sol·licitant. L’Agència de l’Habitatge finançarà una part de la despesa dels serveis de mediació: 450 euros per contracte de lloguer de 2014, i 200 euros per gestió i seguiment dels contractes anteriors. La previsió per aquest any és arribar a 71 mediacions de contractes de lloguer social.
 
L’altre conveni, fa referència al funcionament de l’Oficina Local d’Habitatge del Consell Comarcal del Tarragonès. Aquesta oficina ha atès, durant l’any 2013, 2.772 sol·licituds presencials. Si a aquesta quantitat hi afegim les consultes via telèfon o correu electrònic, el nombre de peticions ateses ha estat de gairebé 5.500.

1  

Imatges

Foto de la signatura

Foto de la signatura 3295

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 36

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined