Desigual, la Fundació Èxit i el Departament d'Ensenyament promouen la formació dual en comerç per a joves en risc d'abandonament escolar

query_builder   8 maig 2014 12:51

event_note Nota de premsa

Desigual, la Fundació Èxit i el Departament d'Ensenyament promouen la formació dual en comerç per a joves en risc d'abandonament escolar


  • Es tracta del primer conveni de FP Dual a Catalunya on participa una entitat social i el primer conveni de l’estat que signa una empresa del sector tèxtil moda per promoure l’FP dual
Foto petita
Desigual, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya  i la Fundació Èxit han signat un acord de col•laboració per promoure, impulsar i desenvolupar en règim d’alternança i formació dual el cicle formatiu de grau mitjà de comerç amb reserva parcial d’alumnat procedent de programes de qualificació professional.
 
Es tracta del primer conveni de FP Dual a Catalunya on participa una entitat social i que té com a beneficiaris joves en risc d’abandonament escolar. És també el primer conveni de FP Dual que signa una empresa del sector tèxtil moda arreu de l’estat.
 
Una vintena de joves, tutelats per la Fundació Èxit, cursaran la FP dual de grau mitjà de Comerç en tres instituts a partir del setembre: IES Joan Brossa (Barcelona), IES Provençana (L’Hospitalet) i IES Torre Roja (Viladecans). El programa tindrà una durada de 2 anys i un reconeixement en forma de titulació oficial. Els joves es formaran a les aules i a les botigues de Desigual, i rebran una beca durant la seva formació.
 
Posant en marxa aquest nou format educatiu es vol assolir un doble objectiu. Per una banda, aconseguir que aquests joves tinguin èxit als estudis i així millorar les seves oportunitats de trobar feina, i per l’altra, treballar de forma conjunta, compartint coneixement i recursos, per professionalitzar la formació d’auxiliars de comerç, un lloc de treball molt demandat a Catalunya. 
 
Desigual es reafirma així com un entorn  empresarial i d’ aprenentatge d’èxit per a aquells que han tingut en la companyia el seu primer contacte laboral. 
 
El conveni, que tindrà una durada de tres anys, l’han signat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament, Melcior Arcarons, la directora de Recursos Humans de Desigual, Maria Obiols, i el director de la Fundació Èxit, Nacho Sequeira.
 
Melcior Arcarons ha subratllat que aquesta actuació dóna una resposta de professionalització dinàmica i ajustada a les demandes socials i empresarials de cada moment.
 
Maria Obiols ha destacat que “el nostre compromís és social i empresarial. Intentem millorar la qualificació dels professionals que es dediquen al comerç des de dins del sistema educatiu. El nostre sector és un sector d’oportunitats per molts joves, que poden desenvolupar una carrera”.    
 
Per la seva banda, Nacho Sequeira ha explicat que Desigual i la Fundació Èxit van iniciar fa tres anys el Projecte eDuo que ha inspirat i construït les bases per aquest conveni de formació dual. En aquest projecte han participat ja 42 joves en 4 edicions.
 
 
8  de maig de 2014
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia conveni

Fotografia conveni
JPG | 703

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined