La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ripoll incorpora la calefacció per biomassa que permetrà un estalvi energètic d'uns 14.000 euros

query_builder   9 maig 2014 12:08

event_note Nota de premsa

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ripoll incorpora la calefacció per biomassa que permetrà un estalvi energètic d'uns 14.000 euros

FOTO
 
  • L'aprofitament energètic de la biomassa forestal de proximitat és una de les línies estratègiques prioritàries del Govern de la Generalitat pels importants beneficis ambientals, energètics i socioeconòmics que comporta
 
 
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha visitat avui les instal.lacions de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Ripoll on s’ha instal.lat, per primer cop, una caldera de biomassa que permetrà cobrir les necessitats de calefacció i l’aigua calenta sanitaria de la Comissaria.
 
La nova caldera suposarà un estalvi energetic quantificat previst d’uns 14.700 euros anuals pel canvi de la font energetica.
 
 
Estratègia per promoure l'activació de la gestió forestal sostenible
 
Aquesta nova instal·lació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ripoll respon a l'aprovació, per part del Govern, de l'Estratègia per promoure l'activació de la gestió forestal sostenible a través de l'aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola, el passat mes de febrer.
 
Aquesta Estratègia per al període 2014-2020 pretén millorar l’estat dels boscos i la seva biodiversitat, reduir el risc d’incendis i els efectes del canvi climàtic, i contribuir a la recuperació econòmica a través de l’activació del sector forestal i la dinamització de les zones rurals.
 
L’Estratègia permet aprofitar més de 600.000 tones a l’any de massa forestal dels més de 3 milions de tones que s’acumulen cada any als boscos, i evitarà l’emissió de més de 270.000 tones de CO2 a l’atmosfera l’any 2020.
 
A la millora ambiental cal afegir els efectes induïts (socials, econòmics i territorials) sobre l’activitat a les zones rurals que aportarà i que suposarà la creació de 1.900 nous llocs de treball directes i indirectes.
 
Conveni SIPCAT
 
El conseller Espadaler ha visitat també l’ajuntament de Ripoll on ha signat el conveni SIPCAT que, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències), impulsa un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals.
 
El programari SIPCAT parteix d'una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l'objectiu i l'èxit de les accions d'implantació del projecte (programari de gestió integral) a les policies locals de Catalunya.
 
Aquest conveni se suma al conveni RESCAT que l’ajuntament de Ripoll va signar amb el Departament d’Interior l’any 2012.
La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals i tots els ajuntaments sense policia local).
A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined