Munté: "el canal de televisió TEBVist és una finestra per apropar-se i conèixer el món de les persones amb discapacitat"

La consellera de Benestar Social i Família, juntament amb l'alcalde de Barcelona, presideix la presentació del nou canal de televisió del Grup Cooperatiu TEB

query_builder   9 maig 2014 18:30

event_note Nota de premsa

Munté: "el canal de televisió TEBVist és una finestra per apropar-se i conèixer el món de les persones amb discapacitat"

La consellera de Benestar Social i Família, juntament amb l'alcalde de Barcelona, presideix la presentació del nou canal de televisió del Grup Cooperatiu TEB

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, juntament amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit la presentació del projecte TEBVist. Es tracta del primer canal de televisió online a Catalunya fet per persones amb discapacitat i impulsat pel Grup Cooperatiu TEB. Es difondrà a través d’internet i de les xarxes socials i tindrà una programació estable que emetrà tres càpsules informatives mensuals.
 
En la seva intervenció, la consellera Munté, ha lloat aquesta iniciativa “per la seva oportunitat i perquè es fa ressò de les necessitats i vivències d’una part de la població que té molt a dir i tot el dret a ser escoltada”. La consellera ha recordat que a Catalunya hi ha 49.975 persones amb una discapacitat psíquica legalment reconeguda i “aquest nou canal de televisió és una finestra per apropar-s’hi, conèixer el seu món, les seves inquietuds, els seus interessos i el seu dia a dia”.
 
Munté ha afirmat que projectes com aquest ajuden a fomentar l’autonomia de les persones amb discapacitat, alhora que contribueixen a millorar la seva autoestima i el seu desenvolupament personal.
 
En aquest sentit, la consellera ha explicat que actualment el Govern està treballant en una nova llei pròpia de promoció de l’autonomia personal, de la qual des del 2013 ja es disposa d’un esborrany de bases i que properament se sotmetrà a un procés participatiu amb grups parlamentaris, entitats, associacions municipalistes, proveïdors, agents socials i la ciutadania en general. La consellera ha declarat que “la futura llei adoptarà nous fonaments teòrics de referència, destacant les capacitats per davant de les limitacions de les persones, amb una cartera de serveis flexible que permeti ajustar-se a les preferències de la ciutadania, situant el protagonisme en les persones i en les famílies, simplificant els processos de gestió i accentuant la prevenció per als col·lectius de risc”.
 
D’altra banda, Munté també ha explicat que el Govern ha aprovat recentment el Projecte de llei d’accessibilitat per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i ja s’està treballant en el nou codi d’accessibilitat. “Dos nous instruments que també van en la línia d’avançar cap a una societat més inclusiva i més accessible, que garanteixi aquesta autonomia de les persones”, ha dit la consellera.
 
 
El nou canal de televisió
 
El canal TEBVist va començar a gestar-se l’any passat. El projecte estarà conduït per usuàries i usuàries del servei ocupacional d’inserció del Grup Cooperatiu TEB i ha comptat amb la col·laboració de professionals de l’audiovisual,  periodistes de prestigi, així com educadors i educadores.
 
TEBVist compta amb una programació estable realitzades a partir de tallers setmanals i de treball en grup segmentat en àrees equivalents als equips informatius professionals: redacció, producció, edició, documentació, rodatge, realització, maquillatge i vestuari. El canal es pot seguir des d’avui per internet i per les xarxes socials.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined