El Festival Castell de Peralada celebra 30 anys de dansa a Peralada amb una exposició que aplega 42 fotografies de Josep Aznar que mostren els espectacles, les companyies, els coreògrafs i els ballarins més representatius que han passat per l’escenari de Peralada.
palau robert
La mostra “Festival Castell de Peralada en dansa”, dedicada a un gènere d’identitat del Festival com és la dansa, es pot visitar del 14 de maig al 28 de  juliol, a la segona planta del Palau Robert.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà l’exposició el dimecres 14 de maig, a les 19.30 hores. També hi assistiran el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; la presidenta de l’Associació Cultural Castell de Peralada, Carme Mateu, i el director del Festival, Oriol Aguilà.
Comissariada pel mateix fotògraf  i Laia Tous, l’exposició també compta amb un text introductori de Joaquim Noguero, crític de dansa de “La Vanguardia” i un recull de declaracions que els ballarins Ángel Corella, Julio Bocca, Sara Baras, María Pagés i el coreògraf dels Ballets de Monte-Carlo Jean Christophe Maillot han escrit per a aquesta ocasió. També s’acompanya d’una càpsula amb talls de vídeo d’espectacles de dansa dels darrers anys que Oriol Martínez, cap d’audiovisuals del Festival, ha seleccionat.
Després del seu pas pel Palau Robert, l’exposició es presentarà a la Sala Municipal d’Exposicions de la Ciutadella de Roses entre l’1 i el 31 d’agost.
Josep Aznar, fotògraf d’escena
Des de 1977 realitza fotografies d’espectacles de dansa nacionals  i internacionals i disposa del més complet arxiu de fotografies de dansa d’aquest període al nostre país. Actualment treballa als àmbits de la fotografia d’escena, editorial i empresa.
Ha participat en una desena de llibres, entre els quals destaquen “25 Anys de Dansa al Centre Cultural Caixa Terrassa” (2009) i “Dansa/Noves tendències de la coreografia catalana” (1994).
Les seves fotografies han protagonitzat 25 exposicions (10 d’individuals i 15 de col•lectives) a centres com el Teatre Lliure, CCCB, Museu de les Arts Escèniques de la Diputació de Barcelona, Palau Robert, Centre Cultural Caixa Terrassa, Centre de Congressos d’Andorra la Vella, Ajuntament de París, Parlament Europeu a Estrasburg. Ha col·laborat en revistes especialitzades de dansa/escena i en els programes d’innombrables companyies de dansa i teatre. També ha aconseguit el Premi DANSACAT 2009 de l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) en la categoria de "Reconeixement a la trajectòria professional".
Espectacle “Remember Me”
La companyia CobosMika COMPANY presentarà l’espectacle de dansa  “Remember Me”,  el dimecres 14 de maig, a les 20.15 hores, al Jardí del Palau. Un espectacle que parla dels records i de com aquests influeixen en la pròpia existència, coincidint amb la inauguració de l’exposició.
"Remember Me", sota la direcció artística de Peter Mika i Olga Cobos, transporta de l’òpera al rock amb un ritme trepidant. La música és d’Avi Belleli, compositor i músic israelià, solista i baixista del grup Tractor’s Revenge. La intepretació va a càrrec dels joves talents de CobosMika SEEDs, la companyia jove de CobosMika.