• El Consell Executiu ha aprovat el Pla Econòmic i Financer de Forestal Catalana i ha convocat l’atorgament d’ajuts per al finançament dels Espais Naturals Protegits
 
El Govern ha aprovat avui el Pla Econòmic Financer (PEF) ) de Forestal Catalana, l’instrument de planificació de les inversions d’aquesta empresa per l’any 2014 i amb vigència fins al 2015. La planificació dóna prioritat a les inversions destinades a la prevenció d’incendis forestals i a la restauració de zones afectades per catàstrofes. Altres actuacions que s’hi preveuen són totes aquelles destinades a la correcció hidrològica i a la silvicultura.
 
Els imports del pluriennal que aprova el PEF de Forestal Catalana són de 4.607.406,43 d’euros per al 2014 i de 975.000 per al 2015.
 
Ajuts als Espais Naturals Protegits
 
El Govern també ha aprovat la publicació d’una nova convocatòria per a l’atorgament d’ajuts per al finançament d’actuacions en els Espais Naturals Protegits. Per tal de donar temps suficient per a la realització d’aquestes actuacions, que en alguns casos són importants i requereixen d’un termini que abasta més d’un exercici pressupostari, s’ha plantejat atorgar un caràcter plurianual a la convocatòria d’ajuts.
 
Els imports del pluriennal que aprova els ajuts per al finançament d’Actuacions en els Espais Naturals Protegits de Catalunya són de 500.000 euros per al 2014 i 2.750.000 per al 2015.