CONSUM

L'exposició interactiva "Consum, punt de trobada" de l'Agència Catalana del Consum s'instal·la a Figueres

query_builder   14 maig 2014 13:09

event_note Nota de premsa

CONSUM

L'exposició interactiva "Consum, punt de trobada" de l'Agència Catalana del Consum s'instal·la a Figueres

 
·        Aquesta exposició, que mostra l’estructura del consum a Catalunya i dóna a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, estarà instal·lada a la Rambla de Figueres fins al 25 de maig.
 
·        La mostra itinerant “Consum, punt de trobada” s’ha pogut visitar a diferents municipis de Catalunya com ara Lleida, Girona, L’Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Barcelona o Reus.
 
 
El director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa; l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el conseller comarcal de l'Àrea de Consum, Carles Álvarez, han inaugurat l’exposició “Consum, punt de trobada” a Figueres, una mostra itinerant que ha estat instal·lada a més de vint poblacions d’arreu de Catalunya.
 
Amb aquesta exposició interactiva, l’Agència Catalana del Consum vol donar a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores explicant quina és l’estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius.
 
L’exposició, que té un format original i diferent ja que es pot veure de manera interactiva a l’interior d’uns contenidors, vol potenciar la vessant més crítica, reflexiva, responsable i sostenible en el consum, amb l’objectiu d’educar al consumidor i aconseguir la seva autosuficiència en les relacions de consum. 
 
La mostra romandrà instal·lada a la Rambla de Figueres fins al 25 de maig i es pot visitar, de dilluns a diumenge, de 10 a 21h.
 
 
L’exposició “Consum, Punt de Trobada”
El concepte expositiu es divideix en cinc apartats:

CODI DE CONSUM
Marc jurídic model
El punt de partida de l’exposició és la presentació del Codi de Consum de Catalunya, un marc jurídic que per primera vegada a Europa recull tota la legislació dispersa en matèria de consum. El visitant, a través d’una activitat interactiva on es simulen situacions de consum reals, pot comprovar com el protegeix la nova legislació.
 
DRETS I DEURES
Persones i empreses
En aquesta zona es presenta l’espai d’empreses, part fonamental en les relacions de consum, i es convida al visitant a realitzar, a través d’un programa interactiu, un petit test d’autoavaluació per conèixer el grau de coneixement dels seus drets i deures.
 
SEGURETAT DE PRODUCTES
La seguretat és cosa de tots
En aquest espai es promou la complicitat de les persones consumidores en els temes de seguretat i, a més, es representen les relacions que s’estableixen entre les autoritats de consum dels diferents països a través de les xarxes internacionals i la participació de Catalunya en aquesta estructura.
 
El visitant pot reflexionar sobre aquests temes a través d’un programa interactiu que mostra una selecció d’objectes i els punts claus dels mateixos on s’ha de parar especial atenció pel què fa a la seguretat. A més a més, es presenta una petita mostra de productes retirats amb l’explicació del risc que comportava per a la seguretat de les persones.
 
INFORMACIÓ I FORMACIÓ
El consum s’aprèn
En aquest espai es mostren les activitats de l’Agència Catalana del Consum i es fa una visita guiada per dos programes d’informació a les persones consumidores que fan referència a la lectura de les factures dels principals subministraments: aigua, llum i gas i al programa sobre la gestió del pressupost familiar. Precisament, tant formació com informació són dos puntals de la política de consum desenvolupada per l’ACC i així es fa palès en tota l’activitat de l’Escola Catalana del Consum i la comunicació que dur a terme l’agència a través de múltiples canals de comunicació.
 
CONSUM REFLEXIU
El consum reflexiu ens beneficia a tots
Tanca l’exposició un vídeo de la tasca que fa la xarxa NEPIM, on es recullen algunes  de les iniciatives més representatives dutes a terme per gran part de les regions que formen part de la xarxa.
En aquest espai el visitant podrà aprofundir en conceptes tant importants com: consum crític, consum responsable, comerç just, autosuficiència de les persones consumidores, consum sostenible o estalvi energètic, que s’han anat desenvolupant al llarg de tota l’exposició. 
 
 

1  

Fitxers adjunts

El director de l'ACC Alfons Conesa acompanyat de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el conseller comarcal de l'Àrea de Consum, Carles Álvarez

El director de l'ACC Alfons Conesa acompanyat de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el conseller comarcal de l'Àrea de Consum, Carles Álvarez
JPG | 1040

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined