El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha rebut avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la selecció catalana masculina de futbol sala per esperonar-la de cara al Campionat d’Europa d’aquest esport, que disputarà del 19 al 23 de maig a la República Txeca.
sge
Foto: Jordi López
En l’acte, Ivan Tibau ha estat acompanyat pel president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo, i el gruix de la selecció, amb el seleccionador Juan Antonio Fernández, jugadors i equip tècnic. El secretari general de l’Esport ha animat els jugadors a “gaudir de l’experiència” i ha bromejat instant-los a que “ens feu quedar bé” tant esportivament com “mostrant la imatge de Catalunya com un país esportiu de primer nivell”.
 
“Des del Govern us reiterem el suport perquè competiu al món amb els nostres colors en un moment en què el país viu un procés il·lusionant”, ha afegit Ivan Tibau. Per la seva banda, Jordi Eduardo ha agraït la recepció oferta per la Generalitat, ha explicat el creixement que està experimentant la federació i li ha lliurat una samarreta com la que lluiran els jugadors en l’Europeu, fabricada per la firma Score.
 
L’objectiu de Catalunya en el Campionat d’Europa, que tindrà com a seus Praga i Jilemnice, és guanyar el títol, superant així el quart lloc aconseguit en l’última edició del torneig, a Bielorússia el 2012, en què va acabar en quarta posició. La vigent campiona és la selecció de Bèlgica.
 
Les 9 seleccions participants en l’Europeu són Catalunya, Bielorússia, Rússia, Euskadi, Bèlgica, Eslovàquia, República Txeca, Noruega i Israel. Catalunya, dins del grup B, debutarà el 20 de maig contra Euskadi i el següent rival en la primera fase serà Rússia. El primer Campionat d’Europa que va jugar Catalunya va ser el 2004, en el qual va quedar 7a.
 

1  

Imatges

Fotografia de la recepció (Autor: Jordi López)

Fotografia de la recepció (Autor: Jordi López) 310