Viñas i Torné, amb el ministre de Medi Ambient de Baviera, Marcel Huber, i la representant de la XESC, Marta Vilar.
Viñas i Torné, amb el ministre de Medi Ambient de Baviera, Marcel Huber, i la representant de la XESC, Marta Vilar.
  • 40 participants d’arreu d’Europa intercanvien a Munic idees i exemples de bones pràctiques en activitats ambientals de les regions europees
  • Els joves presentaran les seves conclusions durant l'obertura de l’XI Conferència Ambiental de les Regions d’Europa (ENCORE)
 
Dos joves, la Carla Viñas, del col·legi Pare Coll de Vic, i en Gil Torné, de l’Escola Pia d’Igualada, componen la delegació catalana a la Conferència de joves pel Medi Ambient, Youthcore, que se celebra fins divendres a Burg Schwaneck (Munic, Baviera, Alemanya). La conferència té com a objectiu promoure i donar suport els joves en l’intercanvi d’idees i exemples de bones pràctiques en activitats ambientals de les regions europees. S’hi apleguen 40 participants, d’entre 16 i 19 anys, de 17 regions de 9 Estats d’Europa.
 
La XESC la formen la xarxa d’escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya.
 
Els suggeriments i els comentaris dels joves en la Youthcore es presentaran en l'obertura de l’XI Conferència Ambiental de les Regions d’Europa (ENCORE)  i s’inclouran en les discussions. Dins l’ENCORE, la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, representarà Catalunya com a membre dels 4 motors per Europa, la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD) i The Climate Group. 
 
La conferència ENCORE, que s’organitza cada dos anys, té com a objectiu motivar les regions europees a involucrar-se activament en la cooperació per al benefici del medi ambient. Amb aquesta finalitat, totes les regions treballen en la implementació d'activitats conjuntes. El principal resultat serà la revisió de les aliances existents entre regions i la creació de noves. De les conclusions de la conferència s’extraurà un pla d'acció que definirà la cooperació entre les regions per als propers dos anys.
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1146

Foto

Foto
JPG | 120