• La consellera de Benestar Social i Família ha participat en el II Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat en el Dia Internacional de la Família
II Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat avui en el II Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat, coincidint amb el Dia Internacional de la Família. En aquest congrés, Munté ha afirmat que “la família és un pilar fonamental de la nostra societat i, en les circumstàncies actuals, lluny d’afeblir-se, ha reforçat el seu paper cohesionador i solidari entre els seus membres d’una forma intergeneracional”.
 
El simposi, que té lloc durant avui i demà, està organitzat per Blanquerna-Universitat Ramon Llull, FEAPS (Confederació Espanyola d’Organitzacions a favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual) i Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya). La consellera de Benestar Social i Família ha inaugurat aquest congrés, acompanyada de la regidora de Família, Infància, Usos dels Temps i Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Irma Rognoni; de la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas; del president de FEAPS, Santiago López Noguera, i del degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL, Josep Gallifa.
 
Durant la seva intervenció, Neus Munté ha apuntat que “a diferència d’altres països, Catalunya ha estat històricament una societat molt familiarista, un llegat que ens defineix, ens enorgulleix i ens ofereix un patrimoni i un enorme potencial, però que cal reforçar i protegir davant la individualització creixent de les societats modernes”.
 
El II Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat té com a objectiu promoure un canvi en el treball dels professionals amb les famílies, per tal que evolucioni d’un model d’expert, on el coneixement únicament el tenen els professionals, a un model centrat en la família com a veritable especialista i, per tant, en una relació de col·laboració d’igual a igual. Així mateix, també promou donar eines a les famílies perquè deixin de ser receptores de serveis i tinguin un paper més actiu i participatiu en el desenvolupament de la persona amb discapacitat.
 
El congrés comptarà amb alguns dels màxims especialistes mundials en l’àmbit del treball amb les famílies, com els americans Robin McWilliam i Ann Turnbull, la sueca Eva Björck-Akesson, la portuguesa Ana Serrano, el catedràtic de la Universitat de València Vicente Martínez-Tur i l’investigador català Climent Giné. Precisament, els Estats Units són pioners en l’aplicació d’aquesta filosofia de treball, que ja fa 20 anys que s’aplica i que compta amb el suport del govern nord-americà.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha assegurat que “donar suport a les famílies amb algun membre amb discapacitat és un objectiu que compartim des del Departament de Benestar Social i Família i des del conjunt del Govern”. I en aquest sentit, ha afegit que “no és cap secret que el context actual posa molt difícil les coses per a moltes famílies i que des de l’Administració fem mans i mànigues per a donar resposta a totes les necessitats que van sorgint. Ho fem amb molt d’esforç i apostant per una línia de treball realista, centrada en els recursos que tenim, que conegui la realitat del carrer i s’apropi a les necessitats dels ciutadans”.

1  

Imatges

La consellera durant la inauguració del II Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat

La consellera durant la inauguració del II Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat 2083