Es tracta del primer refugi d’alta muntanya que obté aquest distintiu
Lliurament acreditació Amed al refugi Ventosa i Calvell
L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha lliurat l’acreditació Amed al refugi Ventosa i Calvell de la Vall de Boí, el primer refugi d’alta muntanya que obté aquest reconeixement com a establiment promotor de l’alimentació mediterrània. Es tracta d’un refugi ubicat a 2.220 metres, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en un entorn privilegiat al qual no s’hi accedeix amb vehicle (2 hores a peu des del final de la pista de l’estany de Cavallers).
 
Amed és una acreditació que atorga l’Agència de Salut Pública per identificar establiments que promouen l’alimentació mediterrània, és a dir, que utilitzen oli d’oliva tant per amanir com per cuinar, tenen una bona oferta de llegums, fruita fresca i verdura i també incorporen la fruita seca en les seves propostes i àpats. Els establiments acreditats són, a més, establiments on es difonen i promouen estil de vida actius i activitats esportives.
 
En aquests moments hi ha 305 establiments acreditats a tot Catalunya, entre restaurants, menjadors laborals, universitats, centres de salut, albergs juvenils i centres esportius, entre altres. Aquests establiments es troben en 87 municipis diferents i ofereixen àpats mediterranis a més de 44.000 comensals cada dia. Els establiments acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments Amed.
 
Tant l’alimentació mediterrània com els estils de vida actius estan considerats per la comunitat científica com dos elements bàsics per a la promoció de la salut i la prevenció de diverses malalties. Des de l’Agència de Salut Pública s’incideix en la importància de promoure una alimentació i una hidratació adequada en l’entorn de les activitats esportives de muntanya, un entorn cada vegada més freqüentat per gran part de la població.
 
Més informació: