• Protecció Civil dóna per finalitzada la Prealerta de l’INFOCAT

 

  • Una dotació resta a la indústria sinistrada de Parets del Vallès (Vallès Oriental), on anit cremà una nau de fabricació de termoplàstics
 
 
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 09.52 hores, l’incendi de vegetació que des d’ahir vespre afecta el terme de Madremanya, al Gironès.
 
Al llarg de la nit no hi ha hagut cap reproducció del foc i la intensitat del vent ha minvat. A hores d’ara hi treballen cinc vehicles dels Bombers, que remullen tota la zona per evitar revifalles. També s’ha activat un mitjà aeri, un helicòpter bombarder que sobrevola la superfície i va equipat per llençar aigua si troba fumaroles.
 
Segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, han cremat 7,53 hectàrees de vegetació, totes pertanyents al municipi de Madremanya.
 
D’altra banda, deu dotacions dels Bombers han treballat al llarg de la nit en l’incendi forestal d’Aiguamúrcia (Alt Camp), controlat des d’ahir a les vuit del vespre i on han cremat unes 25 hectàrees de vegetació, dels municipis del Pont d’Armentera i d’Aiguamúrcia.
 
Ara, hi treballen al foc nou camions d’aigua i sis vehicles de comandament dels Bombers de la Generalitat. A més a més, un helicòpter s’ha afegit a les tasques d’extinció a primera hora del matí per supervisar tota la zona afectada, on encara hi ha punts calents.
 
La Direcció General de Protecció (DGPC) dóna per finalitzada la Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) davant la millora de la situació en els treballs d’extinció dels dos incendis forestals. La DPGC també dóna per finalitzat el seu dispositiu que ha consistit en la informació als municipis, la gestió del centre d’acollida i el desplaçament dels tècnics territorials. Tot i així, es manté l’activació de l’antena TBS mòbil de la Xarxa RESCAT, en l’incendi d’Aiguamúrcia.
 
A hores d’ara totes les persones desallotjades com a mesura preventiva a l’incendi del Gironès han pogut tornar a casa. Així mateix, no hi ha cap restricció viària com a conseqüència dels focs.
 
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han treballat tota la nit per acabar de remullar l’incendi que, ahir vespre, afectà una indústria dedicada a la fabricació de components termoplàstics situada al polígon industrial Sector Autopista de Parets del Vallès (Vallès Oriental).
 
La nau, amb uns 2.000 metres quadrats de superfície, ha quedat totalment afectada. Ha col·lapsat parcialment la façana del davant, així com també part de la façana posterior i de la teulada. L’incendi, que va ser estabilitzat a un quart d’una de la matinada, es controlà pels volts de dos quarts de dues. A hores d’ara, una dotació dels Bombers resta de supervisió.
 
L’incendi, que havia començat cremant material de palets amb sacs de plàstic  que hi havia al pati exterior de l’empresa, ràpidament es va propagat a la façana i teulada de la mateixa indústria. Els Bombers van poder frenar la propagació de l’incendi i evitar que el foc cremés la nau veïnes.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 16 de maig de 2014
12.00 hores