• Els treballs abastaran millores en la senyalització, els elements de seguretat viària i l’ordenació del trànsit a l’Eix i també a vies i camins locals de l’entorn
 
  • Les actuacions previstes tenen un pressupost total d’1,4 MEUR i s’executaran fins a finals de juny
Variant Vilafranca Penedès
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui, en el decurs d’una visita a Vilafranca del Penedès, l’inici de treballs de millora a l’Eix Diagonal, que uneix Vilanova i la Geltrú i Manresa. Els treballs, que també abastaran algunes vies i camins locals de l’entorn,  incidiran en aspectes com la senyalització, els elements de seguretat viària o l’ordenació del trànsit. Aquests actuacions compten amb un pressupost d’1,4 MEUR i s’emmarquen dins les condicions de la concessió, que inclou també l’execució d’obres de millora i de manteniment.
 
L’Eix Diagonal, de 67 quilòmetres de longitud, es recolza en les carreteres C-15 i C-37 i connecta les principals infraestructures viàries que vertebren Catalunya de sud-oest a nord-est. La seva configuració, que va culminar el desembre de 2011, ha permès tant millorar el trànsit de llarg recorregut, tot acostant el litoral i les comarques centrals, com potenciar les comunicacions intercomarcals. Aquest eix registra un trànsit d’uns 11.500 vehicles diaris de mitjana, entre els 16.500 al tram Vilanova-Vilafranca i els 7.000 a l’Igualada – Manresa).
 
Les actuacions que ara es portaran a terme responen a les necessitats que la nova infraestructura ha generat i a les propostes que han plantejat els municipis  per on transcorre l’Eix Diagonal. S’executaran fins a finals de juny; en concret, són les següents:
 
Ø  Al terme de Vilafranca del Penedès:
 
-       Adequació de la senyalització vertical d’orientació a la variant de Vilafranca de l’N-340 i a la carretera C-15, en coordinació amb el Ministeri de Foment, per tal de millorar les indicacions als diversos punts d’enllaç d’aquesta via amb l’Eix Diagonal, així com amb l’autopista AP-7.
 
-       Millora de la fluïdesa del trànsit a l’enllaç entre les carreteres N-340 i la C-15, amb la formació d’un segon carril a l’N-340, d’entrada a la rotonda, en sentit Vilafranca.
 
-       Reordenació d’un accés a una estació de servei, en coordinació amb el Ministeri de Foment. Per a donar continuïtat a un camí, es reordenen l’entrada i sortida a la estació de servei situada a l’entorn de la rotonda d’enllaç de la C-15.
 
-       Enllumenat de la rotonda de l’enllaç entre les carreteres N-340 i C-15.
 
Ø  A Canyelles
 
-       Millora de les barreres de seguretat de l’antiga C-15b, així com altres  a la travessera de l’antiga carretera C-15.
 
Ø  Puigdàlber
 
-       Formació d’un nou vial d’accés al nucli urbà per a donar continuïtat a la circulació de vehicles agrícoles, el qual connectarà directament un vial de servei amb l’enllaç amb la carretera C-15.
 
Ø  Santa Fe del Penedès
 
-       Millora als camins d’accés a diverses finques.
 
Ø  Manresa
 
-       Millora als camins d’accés a diverses finques i eixamplament del camí vell de Rajadell per a facilitar els desplaçaments de vehicles agrícoles.
-       Actuacions puntuals en la carretera C-37z.
 
Ø  Òdena
 
-       Millora del ferm a la C-37z al nucli urbà, així com de la seva  senyalització horitzontal.
 
Ø  Al llarg de l’Eix Diagonal
 
-       Millores de la senyalització vertical i horitzontal per augmentar la seguretat viària.
 

1  

Imatges

Fotografia variant Vilafranca Eix Diagonal

Fotografia variant Vilafranca Eix Diagonal 1715

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 973

Mapa Eix Diagonal

Mapa Eix Diagonal
JPG | 142