• El cap de l’Executiu assegura que “si no podem fer més, és perquè encara avui no disposem de totes les capacitats que hauríem de tenir com un país normal”
  • Artur Mas ha visitat avui a Cardedeu el grup d’entitats del Viver de Bell-lloc i la Fira de Sant Isidre
El president visitant La Finca La Pineda del Viver de Bell-lloc
El president Mas visitant el Viver de Bell-lloc
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest migdia que “la qualitat d’un país es mesura, sobretot, per la capacitat que té, la sensibilitat i el compromís d’atendre a les persones més vulnerables i més necessitades” i ha assegurat que aquest és “el segell de Catalunya”.
 
El cap de l’Executiu ha dit aquestes paraules, després de visitar la Finca la Pineda del Viver de Bell-lloc, on un grup d’entitats sense ànim de lucre es dediquen promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorn mental sever de la comarca del Vallès.
 
En aquest context, el cap de l’Executiu ha reconegut que la xarxa d’infraestructures, les telecomunicacions, els grans ports i aeroports, o el sistema universitari o sanitari són  “molt necessaris per fer funcionar l’economia i crear riquesa”, però ha subratllat que el “termòmetre d’un país” el determinen molt més la seva “ànima i sentit social, en el sentit d’ajudar les persones més vulnerables”.
 
El president ha posat d’exemple aquest grup d’entitats del Viver de Bell-lloc, perquè “en un moment en què hi ha hagut menys aportacions públiques com a conseqüència de la disminució dels pressupostos públics i de les apretades que ens fan des de fora” ha estat capaç “d’anar a l’alça, espavilar-se”, augmentant la seva plantilla de treballadors. I, en aquest punt, Artur Mas s’ha lamentat que “si no podem fer més, no és per falta de compromís de tots plegats, sinó perquè encara avui no disposem de totes les capacitats que hauríem de tenir com un país normal”.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president també ha lloat la tasca del voluntariat i ha assegurat que “Catalunya és un dels països clarament i diferencialment més solidaris que hi ha en aquests moments al món”, com ha apuntat que ho demostra el fet que s’aconsegueixi una major participació  en termes relatius a la Marató de TV3 en comparació amb d’altres iniciatives similars. I, en aquest punt, ha subratllat que “ fins i tot molta gent que no disposa de gaires recursos es mobilitza per ajudar les causes justes del país. ”
 
Un total de 114 persones, 80 de les quals amb discapacitats, treballen en aquest grup d’entitats realitzant activitats productives de jardineria, viverisme, agricultura ecològica, granja de gallines, neteja d’entorns forestals, vigilància en l’estacionament a zones vermelles, agricultura ecològica, muntatge de cistelles ecològiques i enclavaments.
 
Posteriorment, el president de la Generalitat, acompanyat de l’alcaldessa de la localitat, Calamanda Vila, i el delegat del Govern de la Generalitat, Fernando Brea, ha visitat la 31a edició de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu, coneguda com la FICARD, en la qual participen més de 150 expositors.
 
Aquest certamen multisectorial, que es pot visitar fins al proper dilluns, dedica un pes especial a la ramaderia i l’agricultura, sense deixar de banda els estands comercials i les activitats lúdiques que són tradició. Enguany, també s’hi celebra la 1a Fira de Turisme Rural i  Familiar.

2  

Imatges

Fotografia de la visita del president Mas al Viver de Bell-lloc

Fotografia de la visita del president Mas al Viver de Bell-lloc 1215

Fotorafia del president Mas amb els productes de La Tavella

Fotorafia del president Mas amb els productes de La Tavella 987

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del president Mas visitant la Fira de Sant Isidre

Fotografia del president Mas visitant la Fira de Sant Isidre
JPEG | 537