L'Hospital Joan XXIII construeix un nou edifici de laboratori i cafeteries i una planta de cogeneració

query_builder   19 maig 2014 13:41

event_note Nota de premsa

L'Hospital Joan XXIII construeix un nou edifici de laboratori i cafeteries i una planta de cogeneració

Les noves infraestructures, previstes en el Pla director d’obres del centre, estaran enllestides entre el proper mes de desembre i el gener de 2015
 
L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona (HJ23) ha iniciat diverses intervencions urbanístiques dins del recinte del parc sanitari, d’acord amb el Pla director d’obres del centre, que consisteixen en la construcció del nou edifici de laboratori i cafeteries al davant de l’edifici principal i de la nova planta de cogeneració al costat del vial de serveis.
 
El futur laboratori de l’HJ23 permetrà millorar els fluxes i processos assistencials i unificarà en un sol espai les diferents instal·lacions que hi ha actualment repartides en dos edificis del parc sanitari. El laboratori disposarà d’una superfície d’uns 900 m2, a més de la renovació tecnològica de tot l’equipament i del mobiliari. La inversió prevista és de 950.000 euros, finançats per l’empresa adjudicatària del concurs públic de materials i equips de laboratori per a sis anys.
 
En el mateix edifici de nova construcció, a tocar de l’avinguda del Doctor Mallafrè Guasch, s’hi ubicarà la nova cafeteria, que millorarà el confort tant d’usuaris com de professionals i permetrà deixar superfícies lliures dins de l’hospital i l’Edifici A (Consultes Externes) per a possibles usos ambulatoris. La inversió realitzada per l’empresa concessionària del servei de cafeteries serà d’1.200.000 euros. Els treballs previs a les obres ja han començat i l’edifici estarà construït i a punt per obrir entre el desembre de 2014 i el gener del 2015.
 
També s’han iniciat ja les obres de la futura planta de cogeneració de l’HJ23, que es preveu posar en funcionament a finals d’aquest any. L’objectiu del projecte és millorar la seguretat i l’eficiència energètica traslladant les actuals centrals de producció de calor fora del soterrani del centre sanitari. El nou edifici, al costat del vial de serveis lateral del parc sanitari, es dotarà de plantes de trigeneració que produeixen electricitat, calor per a calefacció, aigua calenta sanitària i fred. La inversió és de 3.800.000 euros i es preveu autofinançar-la gràcies a l’estalvi energètic que es generarà en els propers deu anys.

1  

Fitxers adjunts

Nou laboratori i cafeteria al Joan XXIII

Nou laboratori i cafeteria al Joan XXIII
JPG | 14

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined