Agricultura consolida la creació del servei que dóna eines per tal d'aprofitar les dejeccions ramaderes com a fertilitzants

query_builder   20 maig 2014 10:30

event_note Nota de premsa

Agricultura consolida la creació del servei que dóna eines per tal d'aprofitar les dejeccions ramaderes com a fertilitzants

El Director General d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha presidit la constitució del Consell Directiu de l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes. Amb aquesta constitució es consolida un nou mecanisme de transferència tecnològica, divulgació, coordinació i foment del treball en xarxa que el Departament d’Agricultura ja fa temps que fomenta.
el consell directiu de l'Oficina de fertilització agrària durant la reunió
el consell directiu de l'Oficina de fertilització agrària durant la reunió
 
Aquesta Oficina, endegada pel Departament d’Agricultura dins del portal RuralCat el juliol de l’any passat, forma part d’un dels objectius prioritaris que es va marcar el Govern amb el nou Pla estratègic de gestió de la fertilització i les dejeccions ramaderes de Catalunya i permet als agricultors i ramaderes la informació disposar de la necessària per tal d’aprofitar les dejeccions ramaderes com a fertilitzants per als cultius i facilitar el canvi de model de gestió actual. L’objectiu és aprofitar els recursos i reduir costos, treballant per a una millor gestió de les dejeccions amb destí final al sòl agrícola.
 
La pàgina web de l’Oficina s’estructura en tres grans àrees: GRANJA per a tots aquells temes relacionats amb les explotacions ramaderes, on hi podem trobar informació sobre com optimitzar la gestió de l’aigua i l’alimentació per afavorir la reducció de nitrogen, fòsfor, coure i zenc a les dejeccions ramaderes, així com fitxes tècniques dels diferents sistemes de tractament que hi ha actualment al mercat; CAMP per a aquells vinculats amb la fertilització dels cultius on trobarem eines per ajustar la fertilització i optimitzar les aplicacions al sòl, destacant el servei de préstec de conductímetres portàtils a tècnics que gestionen vàries parcel·les o el foment de la regulació dels equips de distribució; OFICINA que ofereix serveis administratius i normatius.
 
Tanmateix aquesta Oficina treballa en la programació i promoció d’actuacions d’innovació rural, formació, transferència tecnològica i assessorament, així com en la coordinació i el treball en xarxa amb altres organismes i agents relacionats amb el món agrari. Així, l’usuari també pot accedir fàcilment a una agenda de jornades i esdeveniments relacionats, a les darreres novetats i arxius històrics de documentació tècnica i a enllaços institucionals i tècnics de referència.
 
També disposa d’un servei de Tècnic Virtual, que permet consultar qualsevol dubte sobre dejeccions o fertilització amb tècnics del Departament mitjançant un formulari de correu electrònic. La pàgina ofereix la possibilitat d’accedir còmodament des de l’encapçalament de la secció a les pàgines de "Taules i Dades”, “Fitxes tècniques”, “Plans de Millora de la Fertilització”, “Fulls informatius”, “Enllaços d’interès” i el “Servei de Tècnic Virtual”.
 
Tal i com ha destacat el Director general, “des del Govern, amb l’Oficina hem volgut posar a disposició dels agricultors i ramaders una eina propera, entenedora i innovadora que ens permeti a sector i administració interactuar per a la millora de la gestió de les dejeccions ramaderes amb destí final als sòls agrícoles, premissa bàsica per a donar resposta a una activitat agrària cada vegada més respectuosa amb el medi ambient, tal i com ens reclama la societat”.

1  

Fitxers adjunts

Logotip identificatiu de l'Oficina de Fertilització Agrària

Logotip identificatiu de l'Oficina de Fertilització Agrària
JPG | 34

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined