Catalunya participa a la Conferència europea sobre la innovació en el sector forestal (ERIAF-EFI)

query_builder   22 maig 2014 11:00

event_note Nota de premsa

Catalunya participa a la Conferència europea sobre la innovació en el sector forestal (ERIAF-EFI)

 
 
 
El passat 20 de maig, Catalunya, representada pel Centre de la Propietat Forestal (CPF) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) va  participar a la conferència co-organitzada per la Plataforma de Regions Europees per a la Innovació en Agricultura, Alimentació i Silvicultura ERIAFF, l’Institut Forestal Europeu (EFI) i la Confederació Europea de propietaris forestals en la qual també va participar representants de la Comissió Europea.
 
Els objectius d’aquesta conferència eren identificar els principals reptes del sector forestal europeu, analitzar el paper de la innovació per fer front a aquests reptes i promoure la creació de sinèrgies entre els diferents actors per adoptar accions comunes davant aquests reptes.
 
Durant la conferència, els participants varen identificar quatre grans reptes pel sector forestal europeu: gestió dels impactes relacionats amb el canvi climàtic, millora de la gestió durable dels boscos, aportació de serveis ecosistèmics i suport a la mobilització de fusta i de biomassa.
 
Durant la  jornada, els experts europeus, entre els quals figurava la Sra. Elena Gorriz, enginyer forestal del Departament d’Economia Forestal del CTFC, varen exposar possibles accions per combatre els principals reptes del sector forestal identificats pels participants. Catalunya va defensar la importància de la multifuncionalitat dels boscos mediterranis i dels seus serveis ambientals (i la necessitat d’impulsar models de gestió orientats a potenciar aquesta multifuncionalitat pels beneficis que aporta al conjunt del territori des del punt de vista ambiental, econòmic i territorial) i la necessitat d’impulsar l’innovació a tots els nivells de la cadena de valor forestal.
 
Aquesta conferència també va servir per estrènyer les relacions entre les regions membres de la Plataforma ERIAFF i fomentar les sinèrgies entre els actors d’aquestes regions focalitzant-se especialment en la possibilitat de participació conjunta en els nous programes de recerca i innovació comunitaris (HORIZON 2020, EIP).
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined