El Govern aprova el contracte programa del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per al 2014

El Govern aprova el contracte programa del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per al 2014

query_builder   20 maig 2014 15:01

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el contracte programa del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per al 2014

  • L’acord preveu garantir la diversitat de la programació, facilitar l’accés de tota la ciutadania a la cultura, potenciar l’ús de la llengua catalana en les arts escèniques i contribuir a la seva difusió territorial, i promoure la projecció internacional del TNC, entre d’altres
 
El Govern ha aprovat un contracte programa entre el Departament de Cultura i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per a l’any 2014, que estableix la relació entre les dues institucions i determina els compromisos que assumeix cada part en relació amb la gestió, l’activitat, el finançament i la finalitat pública de l’equipament per a l’exercici 2014.
 
Els objectius estratègics del contracte programa d’enguany són els següents:
 
1.    Garantir la diversitat de la programació amb el teatre com a eix fonamental i impulsar la creació i la innovació en les arts escèniques, tot integrant altres llenguatges i activitats artístiques. L’objectiu és oferir un 70% de representacions teatrals i dedicar la resta de la programació a altres tipus d’espectacles.
 
2.    Facilitar l’accés de tota la ciutadania a la cultura per mitjà de les arts escèniques per posicionar el Teatre Nacional de Catalunya com a servei públic i aconseguir millorar el retorn social de l’aportació pública. Això implicaria oferir un 3% de l’aforament a col·lectius amb risc d’exclusió social i 8 funcions per temporada per escolars de primària.
 
3.    Garantir i potenciar l’ús de la llengua catalana en les arts escèniques i difondre el patrimoni cultural autòcton. L’objectiu és que el nombre de representacions d’espectacles produïts i exhibits en català per temporada arribi al 80%.
 
4.    Contribuir a la difusió territorial de les arts escèniques i potenciar la projecció del TNC en tots els territoris de parla catalana.
 
5.    Desenvolupar estratègies de relació específiques per a cadascun dels públics del TNC (espectadors, patrocinadors i mecenes, mitjans de comunicació, institucions públiques, proveïdors, etc.).
 
6.    Relacionar-se activament amb tot l’àmbit de les arts escèniques del país i establir estratègies de complementarietat entre els agents públics i privats. L’objectiu és arribar al 30% sobre el total dels espectacles coproduïts o exhibits amb centres públics i privats del territori català.
 
7.    Promoure la projecció internacional del TNC i aconseguir que el públic tingui accés a les millors creacions internacionals a Catalunya.
 
8.    Vetllar per la transparència, l’eficiència i la qualitat de la gestió.
 
Una Comissió de Seguiment, integrada per dos representants del Departament d’Economia i Coneixement, dos del Departament de Cultura, i dos del TNC, vetllarà per aconseguir aquests objectius estratègics, amb l’anàlisi constant d’uns indicadors concrets. Les seves funcions seran: avaluar el grau d’assoliment dels objectius i compromisos establerts en el contracte programa d’acord amb els indicadors i proposar les mesures correctores que consideri necessàries per tal de garantir el compliment del contracte programa.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined