·        El Departament de TES i el Club EMAS, a través del projecte Tandem, estimulen la trobada entre el món empresarial i les entitats del tercer sector ambiental
 
·        Experiències reeixides demostren el benefici mutu aconseguit amb la cooperació
El conseller Vila, al Marketplace ambiental de Girona.
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha obert aquest matí a Girona el quart Marketplace ambiental que organitza la Generalitat i el Club EMAS, amb el suport de l’obra social “La Caixa”, i la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, el grup Impuls per Girona, RSComm i el diari Ara, en el marc del projecte Tandem. Aquest projecte pretén promoure la col·laboració entre empreses i entitats ambientals.
 
En concret, el Marketplace és un espai per:
 
·        Afavorir el contacte i les relacions entre les entitats del tercer sector ambiental i les empreses;
·        Facilitar la presentació de projectes i iniciatives que puguin ser d’interès comú;
·        Facilitar els contactes personals entre els representants de les entitats i els empresaris i/o responsables ambientals o de Responsabilitat Social Corporativa;
·        Promoure la creació conjunta de projectes i iniciatives entre empreses i entitats;
·        Promoure entre les empreses la participació i el suport als projectes de les entitats com un element per desenvolupar i implantar la seva política d’RSC.
 
En aquesta trobada hi participen 64 empreses, entitats, institucions, grups de recerca i particulars.  La majoria (28) són entitats, majoritàriament ecologistes, seguides d’empreses (22), des d’enginyeries a constructores. Per facilitar la comunicació entre les parts interessades en els projectes, s’ha dissenyat un espai on entitats i organitzacions poden exposar els seus programes o iniciatives.
 
Durant el matí s’estan presentant exemples de col·laboracions ja realitzades o que s’estan duent a terme. Entre les que s’estan executant en destaquen algunes tan interessants com un projecte d’ecoturisme innovador en espais naturals en custòdia, que contribueix a mantenir les activitats de les entitats ambientals en benefici de la conservació, o un projecte de creació de llibretes solidàries per promoure la protecció de l’ós bru dels Pirineus.
 
Aquest és el quart Marketplace que s’organitza en el marc del projecte Tandem. El primer es va celebrar la tardor de 2012 a Barcelona, i el van seguir dos més l’any passat a Tarragona i a Sant Cugat del Vallès.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 455