El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del DAAM a Barcelona i la Catalunya Central, Marià Morera, ha presidit aquesta tarda, a Barcelona, el concurs del millor Pa de Pagès Català de l’any.
Tres flequers de la província de Lleida i dos de la de Barcelona han competit aquesta tarda pel títol en un concurs organitzat pel Consell Regulador de la Indicació geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català. Aquests cinc finalistes es van classificar en una eliminatòria prèvia que es va celebrar el passat 30 d’abril a l’Escola de Fleca Andreu Llargués, de Sabadell.
Els concursants han hagut de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP. Per decidir el guanyador, el jurat ha valorat el compliment estricte del Plec de Condicions a partir de les receptes aportades pels concursants, i d’altres qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació. Finalment, Ernesto Righetti de Gavà s’ha endut la placa acreditativa i 2.000 euros en metàl·lic.
En la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha lloat la feina dels flequers, “els nostres flequers i els seus pans són un reflex dels canvis de tendència que estem vivint en l’alimentació. Els consumidors cada vegada busquen més productes que potenciïn la qualitat, la autenticitat, la proximitat i lo nutritiu.”
Pelegrí a més, ha volgut destacar les qualitats d’aquesta IGP “una certificació jove però que garanteix la màxima excel·lència en un producte que es fonamenta en la qualitat i la traçabilitat de les matèries primeres, els procediments d’elaboració lents i en el saber fer dels flequers durant la cocció”
El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar el passat mes de novembre convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català, amb l’objectiu de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la IGP.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.