Congrés Salut Mental: Europa 2020

La consellera Neus Munté i el conseller Boi Ruiz han obert el congrés "Salut mental: Europa 2020"

query_builder   22 maig 2014 10:51

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté i el conseller Boi Ruiz han obert el congrés "Salut mental: Europa 2020"

  • Els consellers destaquen que el canvi important i necessari en l’àmbit de la salut mental és impulsar el treball conjunt entre tots els departaments del Govern implicats
Congrés Salut Mental: Europa 2020
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, han participat aquest dijous en la inauguració del congrés “Salut mental: Europa 2020”, organitzat pel Fòrum Salut Mental, que aglutina una vintena d’entitats i més d’un miler de professionals d’aquest sector.
 
Durant la inauguració, la consellera Munté ha destacat la importància del treball interdepartamental en l’atenció de les persones amb malaltia mental. “El treball conjunt permet afrontar reptes en situacions complexes com l’actual i, en aquest context, és imprescindible prioritzar l’enfocament i centrar els esforços en les actuacions adreçades als col·lectius més vulnerables” ha dit la consellera.
 
Munté ha apostat per optimitzar els recursos existents, garantir l’eficàcia de les actuacions i coordinar les polítiques. En aquest sentit, la consellera ha destacat l’esforç que s’està fent a través del Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària per garantir el contínuum assistencial i avançar cap a la història clínica i social compartida.
 
La consellera també ha explicat que “des de Benestar Social i Família s’ha començat un important treball de reformulació de diferents serveis de la Cartera de Serveis Socials per garantir la sostenibilitat dels models socials, en sintonia amb determinades actuacions de l’Agenda Europa 2020”. 
 
D’altra banda, Munté ha avançat que “el document que s’està treballant en el marc del Pla Integral d’Atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions també incorpora molts dels punts abordats en el Pacte Europeu com ara combatre l’estigma i l’exclusió social, la salut mental en la joventut o l’educació, entre altres”
 
Per la seva banda, el conseller Boi Ruiz ha destacat “la necessitat d’avançar en la recerca i en la superació dels estigmes derivats dels problemes de salut mental i que cada vegada més s’entenguin aquests problemes com una malaltia”.
 
El congrés

El congrés “Salut mental: Europa 2020” es perllongarà fins demà. Entre altres, es tractaran temes com la salut mental en joves, la inclusió social o el futur de la salut mental. També s’han organitzat sis taules rodones on es parlarà dels reptes en salut mental i les addiccions, l’accessibilitat i la continuïtat assistencial, la inclusió social i la vida a la comunitat, salut mental i entorn laboral, la promoció i la prevenció i la complexitat de l’atenció en salut mental i addiccions.

1  

Imatges

Congrés Salut Mental: Europa 2020

Congrés Salut Mental: Europa 2020 2570

undefined
undefined
undefined
undefined