• El president de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera Irene Rigau han visitat la fundació que ofereix un espai educatiu als joves d’entre 12 i 25 anys amb una complexa situació personal, familiar o de fracàs escolar

  • La consellera ha avançat que properament el Govern aprovarà un acord per a estendre a Catalunya centres amb el mateix model
foto petita
El president de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, han visitat aquest migdia la Fundació El Llindar, un centre que ofereix un espai educatiu als joves d’entre 12 i 25 anys que viuen una complexa situació personal, familiar o de fracàs escolar. La fundació els ofereix una proposta educativa a través d’una orientació i acompanyament personalitzat.
 
La consellera ha destacat que “aquest centre és un far que fa llum a aquests joves i que els diu que si tenen un problema en l’itinerari formatiu poden venir aquí”. La fundació, ha afegit, “és un centre de segones oportunitats partint del principi que ningú vol fracassar. Aquí no només aprenen un ofici, també a ser persones que se senten bé amb sí mateixes, aprenen a afrontar els reptes”.
 
La titular d’Ensenyament ha avançat que l’objectiu és poder estendre iniciatives com les d’El Llindar a d’altres punts del país, i per això està treballant la base normativa que ho faci possible: “El sistema formatiu ha de garantir les segones oportunitats. La igualtat d’oportunitats no passa per oferir a tothom el mateix, sinó el que necessita pel seu creixement personal”.
 
El president i la consellera han visitat les instal·lacions on han pogut veure la tasca que realitzen amb els joves, amb els quals han pogut parlar en els diferents tallers. La Fundació El Llindar ofereix diversos itineraris formatius, educatius i laborals i durant aquest curs més de 500 joves han participat dels 19 projectes diferents de l’entitat com ara l’ESO adaptada, la preparació a les proves d’accés a grau mitjà, els Programes de Qualificació Professional Inicial o el Programa Reincorpora.
 
En aquest sentit, Irene Rigau ha remarcat que “volem estendre-ho a diverses realitats perquè dóna resposta als alumes que necessiten escolarització compartida, als que es preparen pel graduat escolar, i als que es preparen per accedir a la formació professional”.
 
 
22 de maig de 2014

2  

Fitxers adjunts

Fotografia 1

Fotografia 1
JPG | 5186

fotografia 2

fotografia 2
JPG | 6117