L'ISPC presenta el Grau en Seguretat a Tarragona

query_builder   22 maig 2014 17:58

event_note Nota de premsa

L'ISPC presenta el Grau en Seguretat a Tarragona

  • El Grau en Seguretat s’impartirà des de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que s’adscriu a la Universitat de Barcelona

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha presentat aquest matí el Grau en Seguretat a Tarragona, uns nous estudis universitaris que s’impartiran el proper curs 2014-2015 a l’ISPC com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona (UB) i amb la col·laboració de la Facultat de Dret.
 
La directora de l’ISPC, Núria Aymerich, acompanyada del delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i de la directora dels serveis territorials d'Interior, Rosanna Camps, ha afirmat que el Grau en Seguretat “s'ha dissenyat per respondre a les necessitats d’empreses i d'entitats de comptar amb professionals experts en seguretat que l'abordaran des d’un punt de vista ampli i amb una visió global”. Els graduats en seguretat estaran capacitats per afrontar els reptes derivats de la seguretat industrial, la ciberseguretat, les catàstrofes naturals, la seguretat corporativa, la seguretat alimentària o la de les  instal·lacions crítiques, entre altres.

Aymerich ha destacat que “som conscients que aquest és un àmbit estratègic per a les empreses i per aquest motiu hem dissenyat els continguts amb experts de la Universitat de Barcelona i de l’Institut, i amb la col·laboració de més de 60 representants d’empreses i entitats”.
 
Aymerich ha afegit que "amb la creació del Grau donem resposta a una voluntat històrica de l'Institut i també les des escoles, la de Policia i la de Bombers i Protecció Civil, que és ser centre universitari, en aquest cas adscrit a la UB".
 
La nova titulació suposarà un avanç en la generació de coneixement i investigació en aquest àmbit des dels estudis superiors, i se sumarà al que els propis actors del sistema de seguretat ja generen des de fa anys.
 
 
El Grau en seguretat
 
Els nous estudis ofereixen una formació generalista que actualment es troba disseminada en diferents cursos i crea un perfil propi, un professional compatible amb els actors existents en aquest àmbit i amb capacitat per integrar les diferents perspectives. El disseny dels continguts ha tingut en compte la necessitat de formar els graduats en l’àmbit del lideratge, en gestió d’equips, comunicació i mediació, entre d’altres aspectes que els donaran eines per desenvolupar la seva tasca.

Els destinataris del nou grau són estudiants que hagin acabat els estudis de batxillerat -preferentment de la modalitat d’humanitats i ciències socials- i professionals de la seguretat.
 
Les diverses sortides professionals es troben tant en l’àmbit públic com privat: seguretat corporativa i gerència de riscos en empreses, assessorament i consultoria en seguretat - a escala local o internacional-, gestió de la seguretat pública i privada, cooperació internacional, director de seguretat, analistes en seguretat pel disseny de polítiques públiques, suport als cossos i organitzacions que integren la seguretat pública, experts en seguretat en l’àmbit de la comunicació o la docència i la recerca, entre d’altres.
 
El grau s’estructura en 240 crèdits, organitzats en quatre cursos de dos semestres; el primer curs es proporcionarà la formació bàsica relacionada amb les ciències socials i jurídiques (10 assignatures, 60 crèdits); en el segon i tercer curs (21 assignatures obligatòries, 126 crèdits) es comencen a configurar les mencions, s’ofereixen eines per a la investigació i es dota de recursos als estudiants per desenvolupar la seva tasca professional; el darrer curs, i a part dels 18 crèdits obligatoris (1 assignatura i el treball de fi de grau), s’ofereixen dues mencions, a triar pels estudiants: seguretat internacional i seguretat corporativa, tot i que es podrà optar per no inscriure’s a cap menció i seguir un itinerari propi.
 
Els estudis s’impartiran a les instal·lacions de l’ISPC, a Mollet del Vallès, i el professorat estarà format per docents de la UB, professors d’altres universitats i personal expert; el preu dels estudis es regeixen segons el sistema de preu públic.
 
A part del Grau en Seguretat, la col·laboració amb la Universitat de Barcelona per a la impartició d’estudis universitaris és un projecte que ja es va iniciar el 2012, amb la Facultat de Dret, en l’organització del Màster universitari en direcció estratègica de seguretat i policia, i en la impartició de diferents cursos d’extensió universitària Justícia criminal i policia, Seguretat i policia i La prova en el procés penal. Aquesta col·laboració s’estén a altres universitats catalanes, com la  Universitat Politècnica de Catalunya, que imparteix des del curs 2013-2014 el Màster en incendis i protecció civil, i amb la  Universitat de Lleida, amb qui es col·labora en el Màster interuniversitari en gestió de focs forestals.
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 26 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat.

1  

Imatges

Foto

Foto 892

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined