• La titular de Benestar Social i Família assisteix a la celebració del 15è aniversari de la Fundació VIMAR de suport a persones amb discapacitat del Baix Empordà
 
  • La consellera també ha visitat el centre ocupacional que gestiona MIFAS a Riudellots de la Selva que atén persones amb discapacitat física de les comarques gironines
Aniversari VIMAR
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assistit aquest migdia a l’acte de celebració del 15è aniversari de la Fundació Vilagran-Maristany, que ofereix suport a les persones amb discapacitat i les seves famílies a la comarca del Baix Empordà.
 
La Fundació VIMAR ofereix serveis diürns com ara el Centre d’Atenció Especialitzada “Robert Pallí”, el programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar o el Casal d’Estiu per a persones amb discapacitat. També compta amb diversos serveis d’acolliment residencial arreu de la comarca, concretament a Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell i Sant Antoni de Calonge.
 
Durant la seva intervenció, la consellera ha volgut recordar que els orígens de VIMAR “es remunten a ja fa mig segle, tal com demostra el nom de la fundació, que recorda Mn. Gumersind Vilagran i Carme Maristany. Dues figures que, al costat de les famílies, varen fer els primers passos en aquesta defensa dels drets de les persones amb discapacitat de la comarca”. Munté ha agraït la tasca de tots els qui han estat vinculats a VIMAR i que “han afavorit a millorar la qualitat de vida de moltes persones, que hi han trobat una atenció integral personalitzada, que ha afavorit la seva inclusió, participació social i benestar”.
 
La consellera ha refermat el compromís del Departament vers les persones amb discapacitat i les seves famílies. Munté ha insistit que “des del Govern ens tindreu sempre al costat acompanyant-vos i avançant plegats en la lluita per a la integració i l’atenció de les persones amb discapacitat”. En aquest sentit, la consellera ha recordat que la Generalitat “segueix atenent els drets derivats de la Llei de la dependència, malgrat els reiterats incompliments del Govern de l’Estat i les dificultats. Al mateix temps, també estem treballant en una llei pròpia que adoptarà nous fonaments teòrics de referència, com destacar les capacitats per davant de les limitacions de les persones, disposar d’una cartera de serveis flexible que permeti ajustar-se a les preferències dels ciutadans, situar el protagonisme en les persones i en les famílies, simplificar els processos de gestió i accentuar la prevenció per als col·lectius de risc i per a la població en general”.
 
Entre d’altres iniciatives, la consellera també ha destacat el Projecte de llei d’accessibilitat aprovat pel Govern i el nou codi d’accessibilitat, ”dos instruments que també van en la línia d’avançar cap a una societat més inclusiva i més accessible, que garanteixi aquesta autonomia de les persones”.
 
Aquest matí la consellera també ha visitat el centre ocupacional que gestiona MIFAS a Riudellots de la Selva. L’entitat, que representa les persones amb discapacitat física de les comarques gironines, ofereix en aquest centre un servei ocupacional d’inserció per a potenciar les capacitats i els hàbits laborals i un servei de teràpia ocupacional per a estimular i potenciar el desenvolupament de la persona mitjançant activitats d’ajustament personal i social.

2  

Imatges

15è aniversari de la Fundació VIMAR

15è aniversari de la Fundació VIMAR 2502

La consellera Munté durant la seva intervenció

La consellera Munté durant la seva intervenció 3341