• En el marc de la sessió de control al Govern, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha valorat la internacionalització de la indústria i de l'economia catalanes. Segons Puig, “l'esforç que està fent l'empresa catalana està donant bons fruits i el govern de Catalunya continuarà ajudant, impulsant i generant les condicions per a què l'esforç d'obertura i internacionalització continuin sent una de les nostres confiances”.
  • El març passat, les exportacions catalanes van crèixer un 7,8% respecte el mateix mes de 2013. Un augment superior a països de referència com Alemanya, on han pujat un 1,9%; Itàlia, amb un increment de l'1,2%, o França, on han caigut un 2,4%.
  • Al 2013, per tercer any consecutiu, les exportacions catalanes s'han situat en xifres de rècord històric. Incloent les vendes a Espanya, el pes de les exportacions catalanes va representar el 53,2% del PIB, per sobre de la mitjana europea, del 35%, i per davant països com Irlanda, Suècia, Finlàndia o Àustria.

 

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha informat avui, en una resposta parlamentària al Ple del Parlament de Catalunya, de la internacionalització de la indústria i de l'economia catalanes. Puig ha assegurat que, en relació al Producte Interior Brut (PIB), “Catalunya se situa actualment en el 'top ten' europeu en volum exportador” i ha afegit que “estem dins les 10 economies europees més importants en volum d'exportació en relació al nostre PIB, o en el 8è lloc, en relació a la nostra població”.

 

El conseller ha volgut destacar que “l'esforç que està fent l'empresa catalana per internacionalizar-se està donant bons fruits i el govern de Catalunya continuarà ajudant, impulsant i generant les condicions per a que esforç d'obertura i internacionalització continuin sent una de les nostres confiances”.

 
Al 2013 les exportacions catalanes van situar-se, per tercer any, en xifres de rècord històric. Incloent les vendes a Espanya, el pes de les exportacions catalanes va representar el 53,2% del PIB, per sobre de la mitjana de la UE, del 35%. Catalunya ocupa la 10a posició pel que fa al rati d’exportacions respecte PIB, per sobre de països de dimensió similar com Irlanda, Dinamarca, Suècia, Finlàndia o Àustria. Analitzat des de les vendes a l'exterior per càpita, Catalunya se situa en els 13.562 euros, en la 8ena posició en volum d'exportació, per sobre la mitjana de la UE.
 
El març passat, les exportacions catalanes van créixer un 7,8% en relació al març de 2013. Un augment superior a països de referència com Alemanya, que ha crescut un 1,9%, Itàlia (1,2%) i França, on han caigut un 2,4%. En el primer trimestre de 2014, les exportacions catalanes van assolir els 14.690,1 milions d’euros, un 4,1% més que al primer trimestre del 2013, per sobre de la mitjana de la UE, amb un creixement de l'1%.
 
Puig ha volgut incidir també en les bones xifres de la inversió estrangera a Catalunya, i del turisme, com a indicadors del grau d'internacionalització de l'economia catalana. Segons el conseller “els esforços que han fet les empreses catalanes per ajustar els costos de producció, esforços salarials principalment, a partir d'ara han d'orientar-se cap a una millora de la competitivitat, de la innovació, de l'excel·lència”.
 
En la sessió del control, el conseller Puig també s'ha referit a la situació de l'empresa Robert Bosch a Castellet i la Gornal. A aquest respecte, el conseller ha explicat que “des de novembre de l'any passat estem mensualment en contacte amb l'empresa, seguint les intencions estratègiques de la direcció”. “Estem seguint de molt a prop el procés”, ha reblat.
 
Puig ha volgut recordar que “ens preocupa la internacionalització i la innovació, i la política de clúster, però també prestem tota l'atenció a empreses en situació complicada, i per això comptem amb un mapa de riscos que monitoritza les empreses que poden tenir problemes de viabilitat”.