Un nou abonament T-10 connectarà Lleida amb la Val d'Aran i l'Alt Urgell amb descomptes que poden superar el 50%

query_builder   28 maig 2014 13:34

event_note Nota de premsa

Un nou abonament T-10 connectarà Lleida amb la Val d'Aran i l'Alt Urgell amb descomptes que poden superar el 50%

  • Es posa en marxa aquest diumenge, 1 de juny, i permetrà fer 10 viatges en 120 dies a un preu de 8 euros el trajecte
  • El nou títol de transport és multipersonal i utilitza la tecnologia de validació sense contacte
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa aquest diumenge, 1 de juny, un nou abonament multiviatge T-10/120 per tal de promoure l’ús del transport públic en les comunicacions entre Lleida i la Val d’Aran i Lleida i l’Alt Urgell.  El nou títol de transport suposarà un estalvi que pot superar el 50% del preu del bitllet senzill actual en els trajectes de la línia d’autobús interurbana, gestionada per Alsina Graells. L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.
 
El preu del nou títol, que permet fer 10 viatges en 120 dies, serà de 8 euros el trajecte, és a dir, que l’abonament costarà 80 euros. Es pot adquirir a les estacions d’autobusos de Lleida, de Vielha i de la Seu d’Urgell. A mode de comparació, actualment, el trajecte entre la Seu d'Urgell i Lleida costa 19,25 euros (34,74 anada + tornada). I entre Vielha i Lleida, costa ara 13,71 euros (24,67 anada + tornada). En tots dos casos ara valdrà 8 euros el trajecte.
 
El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els  membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels propis autobusos.
 
 
El desplegament de la T-10/120 al territori
 
La targeta T-10/120 està estesa a tot el Pirineu lleidatà, així com a bona part de les comarques centrals. Ja està implantada en els trajectes entre Barcelona i el Berguedà, l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d’Aran, el Pallars Jussà,  el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. També entre el Berguedà i Manresa. I ara s’estén als trajectes Lleida-la Val d’Aran i Lleida-Alt Urgell. A principis de juliol està previst que s’implanti també al recorregut Lleida-Alta Ribagorça.
 
Allà on ja està implantada està tenint molta acceptació, amb un increment de viatges del 51% en alguns casos. Pel que fa als viatges realitzats, la línia Berguedà-Barcelona ha tingut 52.495 viatges l’any 2013 dels quals 33.241 s’han realitzat amb la T-10/120, fet que suposa un 63% del total; la de l’Alt Urgell-Barcelona el 61% dels usuaris utilitzen la T-10/120.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 357

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined