El Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ajuntament d'Esterri de Cardós organitzen la 3a fira de productes artesans i la mostra de l'ovella aranesa

query_builder   30 maig 2014 15:10

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ajuntament d'Esterri de Cardós organitzen la 3a fira de productes artesans i la mostra de l'ovella aranesa

El proper diumenge 1 de juny tindrà lloc a Arrós de Cardós aquesta fira que vol posar en valor la gran diversitat de productes de manufactura i agroalimentaris que s’elaboren en l’àmbit del Parc Natural, així com l’ovella aranesa, una raça que tradicionalment ha estat present al nord del Pallars Sobirà, especialment a les valls que tenien més relació amb França i la Vall d’Aran.
imatge de l'edició 2013
imatge de l'edició 2013
L’1 de juny s’organitza a Arrós de Cardós la 3a Fira de productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’ovella aranesa. La fira l’organitzen conjuntament el Parc Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós amb l’objectiu de posar en valor el sector primari i els artesans locals a més de suposar una oportunitat de dinamització pel municipi d’Esterri de Cardós.
 
La Fira acollirà unes 25 parades de venta de productors que actualment estan elaborant productes de manufactura o agroalimentaris en l’àmbit del Parc Natural. La diversitat de productes i productors en aquest territori és molt gran i completa; inclou formatges, embotits, galetes, carn, i truites, pel que fa al sector agroalimentari; i sabons, productes fet a base de llana, pell, artesania tèxtil, i altres professionals de les arts.
 
La mostra de l’ovella aranesa, una raça que pren el nom de la Vall d’Aran i on es concentren la major part d’exemplars, té com a intenció donar a conèixer aquesta raça que tradicionalment també ha estat present als municipis situats més al nord del Pallars Sobirà. Coincidint amb les dades en que es xollen les ovelles, s’ha aprofitat per incloure dins les activitats de la Fira un Concurs de Xolla en dues modalitats, amb màquina elèctrica i a mà que és durà a terme durant el matí.
 
A més, s’han organitzat tallers i demostracions per donar a conèixer els oficis tradicionals i l’activitat pagesa. Es farà un taller de forja, un taller de fer un coixí de llana amb la tècnica del matalàs de llana tradicional, un taller de teixir uns peücs amb llana d’ovella aranesa, un taller de cuina per descobrir com fer un rostit de xai de raça aranesa amb peres i ratafia i una a mostra de dalla a mà amb la participació dels veïns de la vall, per conèixer com es realitzava aquesta activitat quan no existien els tractors.
 
Per complementar la mostra d’ovella i la fira de productes artesans, es realitzaran altres activitats que inclouen també el públic infantil i familiar. Entre aquestes, destaca la ruta guiada de Ginestarre a Llosaus; una borda que s’ha reconstruït amb l’antiga coberta de palla, la ruta es farà el dissabte 31 de maig. Aquesta tipologia constructiva, de la que pràcticament no en queden restes, era comú a les altes valls pirinenques. També es farà una exposició per donar a conèixer a través de fotos antigues aquest tipus de construcció amb coberta de palla a diferents valls del Pirineu.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Imatge de l'edició 2013

Imatge de l'edició 2013 28

undefined
undefined
undefined
undefined